Какво всъщност е докторското образование на кандидат-премиера? 

42635
Какво всъщност е докторското образование на кандидат-премиера? 
Снимка: ИТН

Пламен Николов -  доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Така е представен номинираният от Слави Трифонов кандидат-премиер в сайта на „Има такъв народ“ и подсекцията му „Хората зад Слави“, но...

Според журналиста Григор Лилов обаче в това „докторство“ има нещо съмнително, защото допреди ден неговото име не е фигурирало в държавния регистър на академичните длъжности и дисертации. И в края на съботния ден внезапно се появява откъслечна информация.

Заглавието на поста му е „ЗАДКУЛИСИЕТО ЗАД КАНДИДАТ-ПРЕМИЕРА“ и подзаглавие „Как на пожар се манипулира дори държавен регистър, за да се прикрие истината!“

Ето как продължава Лилов:

Както очаквах в коментар под предишния пост, появиха се тролчетата с припев - има го в регистъра (само в един от шестте). Вече го има, както предупредих, макар че не само аз, но и много коментиращи видяха, че доскоро го нямаше като д-р на науките. Да, вече го има  в една-единствена страница от "Регистър на академичния състав и защитените дисертационни трудове" - подрегистър "Всички лица на академични длъжности и придобити научни степени". Ако не сте разбрали – „на пожар” е създадена специална страница за това лице, която да опровергае истината“.

Оттук започват съмненията и догадките, защото към всяко име в този регистър има маркер, който при отваряне посочва по-обширна информация.

Примерно отваряме повече информация за предходното име - Пламен Николаев Иванов. (линк https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/30050). Излизат данни за научна степен, специалност, диплома №/дата, утвърдено с Протокол №/дата, тема на дисертационния труд, спец. Научен съвет, място на съхранение. ... И обширна анотация отново с дата на протокол, научен ръководител, рецензенти. Има заемана академична длъжност, заглавия на негови публикации, години на издаването им.

 

 

Отваряме името на следващия доктор - Пламен Николаев Първанов. Виждаме отново обширна информация.

 

 

Отваряме обаче маркера за повече информация на Пламен Николаев Николов (линк https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/30724) – кандидат-премиерът на „Има такъв народ“. За него с днешна дата пише само следното:

Научна степен: ОНС "доктор"

Специалност: Философия на културата, политиката, правото и икономиката

Тема на дисертационния труд:  Философско-антропологична рефлексия върху времето

Спец. научен съвет: Философия

Място на съхранение: Научно-техническа и педагогическа библиотека

Дата на протокол:

Научен ръководител:  проф. дфн Валери Динев

Рецензенти: проф. Иван Калчев, ст.н.с. II ст.; дфн Валентин Канавров

И следва голямо нямане: Няма година на придобиване на докторската степен, няма „диплома №/дата“, няма „утвърдено с Протокол №/дата“, няма „анотация“, няма нищо друго.

Според Лилов тези „детайли” ги няма, защото изискват много повече труд – „поне едно денонощие и фалшифициране на редица други бази данни, вкл. протоколи и диплома от ВАК. Вкл. изискват и подготовка на такъв труд, подготовка и на рецензии, иначе в библиотеката няма да има какво да ми покажат, когато го поискам“.

И още нещо.

Номерата в регистъра са по хронология (времето) на защитите на дисертациите (виж номерацията в края на линковете).У нас има близо 60 000 хабилитирани лица. Предхождащият номер – 30723 спрямо този на Пламен Николов (30724) е с диплома и протокол за защитата от 2005 г.

Ама как така?

Защото защитата на дисертацията на Пламен Николов, уж последвала по време предишната дисертация, според посочената дата се оказва, че я предхожда с една година – през 2004 г.

Следващата след неговия номер дисертация (30725) е на някакъв кипърец – също без номер на протокол и дата. По-следващата с номер 30726 е на срещата между 2004 с 2005 г. Излиза, че след дисертацията на Пламен Николов месеци и месеци, и месеци наред никой друг у нас не е правил защита и ВАК е стоял със скръстени ръце. Да, ама не е така и самите регистри го опровергават“, допълва Лилов.

За Пламен Николов има статия от януари 2013 година в специализирана световна медия по плувни спортове и бизнес със заглавие „FINIS приветства Пламен Николов като нов генерален мениджър на Европейския офис“ ( https://www.swimmingworldmagazine.com/…/industry-news-finis… )

В текста изрично се посочва, че това е прессъобщение, получено в редакцията от фирмата за шнорхели. Редакцията заявява изрично, че го пуска в напълно автентичен вид – точно така, както е получено и съответно не носи отговорност за съдържанието му. Тогава го представят като новия генерален мениджър на Финис за Европа.

Цитат от това прессъобщение на фирмата за плавници сочи за Николов, че „Завършва магистърска степен в Софийския университет и докторска степен в Клагенфуртския университет.” 

(Забележете годината - 2013-та, а от Finis не съобщават, че той е с научна степен доктор, придобита от България – б. р.)   

Е, няма как хем там, в Австрия Пламен Николов да е станал доктор на науките - по друг ред и с други научни ръководители и други рецензенти в друга държава, хем тук, у нас, в България да е станал доктор на същите науки и в същата област с роден научен ръководител и родни рецензенти. Или едното, или другото е нагла лъжа. А всъщност и двете са лъжа! Защото в австрийския научен регистър неговото име като доктор на науките също не излиза, както вече съм проверил“, обобщава Лилов.

Абсолютно същото прессъобщение в същия ден от 2013-та е публикувано и в друг специализиран сайт Swimswam.com. Как представят фирмата си в него: „Основан през 1993 г. в Северна Калифорния, FINIS е създаден от Джон Микс и плувецът със златен олимпийски медал Пабло Моралес. Моноплавникът и шнорхелът на плувеца бяха първите продукти, които разработиха за пазара на САЩ; след това те продължиха да се фокусират върху създаването на инструменти за обучение за плувци и треньори по целия свят. Понастоящем продуктите на FINIS се предлагат в над 65 държави и се използват от американски и международни олимпийски отбори, елитни триатлонисти и фитнес плувци. Иновативните изследвания и дизайн са най-високият приоритет на FINIS. Тази отдаденост доведе до наистина уникални продукти като: шнорхела на плувеца, който е признат за най -важния инструмент за подобряване на техниката на плувец, SwiMP3, който използва технология за костна проводимост за възпроизвеждане на музика, вместо да използва ушни пъпки, и перките на Z2 Zoomers, които демонстрират интимно разбиране на плувната мускулатура, хидродинамиката и инженерството“.

Ето и останалата част от публикацията на Григор Лилов със заглавие: СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСНА

"Пускам отделен пост, защото скандалът вече стана много по-голям от разкритията в предишния ми пост.

У нас калинките упорито не искат да разберат, че умелата фалшификация е много високо интелектуална, сложно-аналитична и разследваща дейност. Защото за да пипнеш убедително един факт, се изисква да пипнеш десетки други, които да го потвърждават и още стотици, които да са в синхрон с тези десетки.

Не го умеят, докато аз умея да проверя цялата верига, за да открия истината и неведнъж съм го доказвал (вкл. срещу високопрофесионалния апарат и хакери на руските секретни служби по повод мои разследвания и това може да се види в профила ми).

За пореден път „калинките” падат в капана ми – непълна информация в първи пост и още по-скандални разкрития след очакваното им тъпо опровержение - вече във втори мой пост. Ей, господи, не се ли научихте, че в такива случаи най-доброто е да се премълчи?!

Какъв бе пътят на Пламен Николов преди да стане кандидат за премиер?

Преди да влезе в политиката, кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е имал бизнес в сферата на спортните принадлежно...

...

Пускам втори пост, защото случилото се в тези часове между първия втория пост поставя кардинални проблеми на нашето лъжовно битие, диктувано и манипулирано от скрити сили като истинско.

Защото манипулацията и фалшификацията поставя съдбовни проблеми за верността на информацията, която ни се дава и за човека, който евентуално ще ръководи съдбините на нацията.

Ето някои въпроси:

1. Какви задкулисни сили са зад кандидат-премиера и с какви възможности са дори в почивен ден да манипулират и променят основен държавен регистър? (както посочих в коментар под предишния пост, нарочно, умишлено изчаках почивен ден, за да направя разкритията)

2. Какво Задкулисие стои зад Пламен Николов, след като заради един пост в някакъв си Фейсбук профил (моя) на пожар се вдига цялото то, за да създава линкове, променя регистри, прередактира и допълва текстове в Уикипедията и т.н. И дори да променя медийни публикации, пълнейки ги с ново съдържание за някаква дисертация, което днес са антидатирали с вчерашна дата не само в редица явни Пеевски медии, но и в най-основни информационни сайтове у нас? (например съвсем наскоро с идентичен случай ви запознах при поста ми за сръбската ракета, с която вероятно е свален нашия изтребител МиГ край Шабла)

Ще успее ли ИТН да състави правителство, без да се коалира?

Партията "Има такъв народ" има време до следващия петък да представи на президента Румен Радев структура и състав на кабинета. Може ли...

3. Как се защищава научна степен у нас и доколко може да се осланяме на информацията в държавните регистри (наскоро в специален пост посочих такъв много сериозен и идентичен проблем и с Търговския регистър)?

4. Възможно ли е регистрите на научните степени, а и в други подобни регистри да съществува игра – да се оставят, образно казано, празни редове, ако и когато се наложи те да се използват за фалшива информация?

...

Това ли успя да ни представи Задкулисието и говорителят му „Има такъв народ” – пореден скеч на тема премиер и поредни лъжи за него?

Или нарочно, както мисля аз, се подбират уязвими биографично лица, а и всякак другояче уязвими кандидати, понеже укритата уязвимост предполага и означава пълна тайна зависимост!"

Actualno.com провери изнесените от журналиста Григор Лилов данни и се увери във верността им. Според екипа на медията ни всичко това не значи, че кандидат-премиерът в действителност няма научна степен "доктор". Може да е защитил описаната дисертация на тема "Философско-антропологична рефлексия върху времето" в някаква година, с някакъв протокол, предстои да проверим в работен ден. Определено обаче има съмнение за манипулация на данните в държавния регистър в почивните дни, което е доста притеснително.    

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика