Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

1936
Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората
Снимка: БСП-София

Смисълът на предизборната кампания е да предлага политики за по-добър живот на хората. Това каза лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в предаването "Панорама" по БНТ. Той добави, че столицата задава тона за цялата страна, затова е нормално сблъсъкът между политическите опоненти да е най-силен точно тук. Лидерът на БСП - София заяви, че с ВМРО, с чийто представител Ангел Джамбазки влезе в остър дебат в студиото, социалистите имат консенсусни теми като транспорта в столицата и подобряването на средата за живот в крайните квартали.

В "Панорама" Калоян Паргов посочи и проблемите, с които управляващите в Столична община не се справят досега. "На първо място това е вътрешнокварталната инфраструктура. Има райони на София, в които асфалтът е от времето на социализма, каза той. - Вторият проблем е градският транспорт, който трябва да бъде по-удобен, бърз и комфортен за гражданите, за да го използват приоритетно. Много е важно да улесним достъпа на повече хора до метрото. Това може да стане с довеждащ транспорт в кварталите. Така ще облекчим трафика в София. В момента метрото го намалява с 10-15%. Трябва да увеличим този процент до 30-40. Третият проблем е недостигът на места в детските градини. Управляващите в Столична община регистрират устойчиво несправяне с него в продължение вече на 10 години. Четвъртият проблем е мръсният въздух в София. След 600 млн. лв. инвестиции за справяне с него в периода 2011-2017 г. се оказа, че в града ни въздухът е 5 пъти по-мръсен".

Калоян Паргов за пореден път потвърди подкрепата на БСП за гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. Лидерът на столичните социалисти добави, че софиянци искат промяна и я виждат в лицето именно на доскорошния омбудсман на Република България. "За пореден път ще кажа, че Мая Манолова беше подкрепена на най-високия форум на градската организация на БСП в София, след това получи единодушна подкрепа и от Националния съвет, припомни Калоян Паргов. - Освен това ние, заедно с АБВ, Движение 21 и социалдемократите, подписахме с Мая Манолова споразумение за подкрепа, което се основава на общите ни политики за развитието на града и тя ще следва като кмет. Вярвам, че Мая Манолова, заедно с едно ново мнозинство в Столичния общински съвет, ще донесе тази дълго чакана различна перспектива за развитието на София".

Според Калоян Паргов кампанията е много динамична и интензивна. "Хората се интересуват от перспективата, която ние, политиците, можем да им предложим, коментира той. - Нашите идеи, които обсъждаме с представители на различни целеви групи от обществото, срещат одобрение. Всички говорят за промяна, очакват промяна. Истината е, че битката в София е символна, а промяната е процес, който ще започне именно от столицата".  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика