Карадайъ: С Искра Михайлова ще работим за премахването на омразата

2334
Карадайъ: С Искра Михайлова ще работим за премахването на омразата
Снимка: БГНЕС

Ние платихме много висока цена, за да докараме демокрацията в България, но сме свидетели как тя се руши през последните 12 години, а особено през последните 6 месеца. Затова с кандидатурата ми за президент и с кандидатурата на Искра Михайлова като вицепрезидент ние казваме, че е дошъл нов етап в развитието на демокрацията в България, за да няма отстъпление от отвоюваното. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща със съмишленици във Велико Търново, съобщиха от ДПС.

Той разказа за срещите си в Европейския съюз, които сложиха начало на кампанията му.

Там получих увереността, че е дошло време за новия етап на дамокрацията. А ние с г-жа Михайлова с цялата ни политическа биография сме доказателство и олицетворение на единството на нацията, каза още Карадайъ. И припомни: "Още от създаването на ДПС, основната ни философия за правене на политика бе философията на заедността, различните да бъдем заедно, всеки да отстоява своята идентичност и заедно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България".

Той посочи и голямата разлика с управлението на държавата сега, когато в институциите са хора, "за които е важно да бъдат кардиохирурзи и да виждат какво има в сърцата на хората и да търсят различията, вместо да четат Конституцията и да търсят обединението".

Пред вас заявявам - ние с г-жа Михайлова ще бъдем гарант за спазването на Конституцията и законите на страната. Ще работим за премахването на омразата, разделението, противопоставянето и агресията в обществото. Нашето призвание е и да сме обединители на нацията, каза още кандидатът за президент Карадайъ.

Карадайъ: Виждаме едни президенти, на които не им пука да нарушават Конституцията и законите

"Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък. С душа и сърце работим за просперитета на нашата Родина България...

Той припомни, че Великото народно събрание е било много мъдро и е отредило много власт на президентската институция. Освен да бъде обединител на нацията, тази институция е призвана да предлага и задава обединяващи национални каузи, а не да влиза в окопите на политическите битки.

И посочи новата национална цел, която ще предложи - в близко бъдеще България да достигне средноевропейските стандарти на живот чрез ускорено икономическо развитие на страната. Каза и коя ще е втората му кауза - да има достъпна и безплатна детска градина за всяко дете в България.

"Доказали сме от ДПС, че може да предлагаме обединяващи каузи и да ги постигаме. През 1991 година, когато все още съществуваше Варшавския договор, създателят на ДПС, сега почетен председател д-р Ахмед Доган от трибуната на Народното събрание каза, че мястото на България е в ЕС, като преди това трябва да стане и член на НАТО. ДПС направи така, че да се получи съгласие на политическите партии и отляво и отдясно и това се случи", каза Карадайъ.

За някои може би сега постигането на новата цел е мираж и абстракция, но не и за нас. Сигурни сме, че тя може да се постигне с ясни приоритети на основата на съгласие на основните политически партии, които следват различните си ценности, на основата на различните им програми", обобщи Карадайъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът Главчев след отказа на Даниел Митов

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com