Караянчева: Къщата в Барселона е фалшива новина

10400
Караянчева: Къщата в Барселона е фалшива новина
Снимка: БГНЕС

"Поредната фалшива новина е къщата в Барселона". Така председателката на парламента коментира пред БНР публикациите в пресата в Испания за разследване от прокуратурата в испанската област Каталуня във връзка с международна схема за пране на пари, в което е включен и българският премиер Бойко Борисов.

Караянчева допусна, че появата на фалшивите новини е свързана с приближаването на България към влизане в ERM 2. Тя посочи евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов като основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.

Припомняме, че по-рано днес Антон Кутев от БСП видя съвсем различен прочит на казуса: "Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен."... "Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни Кутев. ОЩЕ ОТ КУТЕВ.

Изказванията са свързани с разследване на полицията в Каталуния, за което българската прокуратура и самият Борисов все още не са уведомени.

Ел Батман и барселонската къща с кокошите крака

Къща с крака - такава засега върви да се окаже онази къща от Барселона за премиера Бойко Борисов. И понеже самият Борисов видя дългата ...

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е замесен в пране на пари в международен мащаб. Връзката към Борисов е българската манекенка Борислава Йовчева. Нейното име се появи в т.нар. афера "Къща в Барселона" - можете да си я припомните в този материал!

Йовчева е сестра на бившия футболист на ЦСКА Станко Йовчев. Покрай аферата "Къщата в Барселона" се появиха слухове, че Борисов се е погрижил за манекенката, защото има дете от нея, което лидерът на ГЕРБ категорично отрича. Историята беше пусната през Facebook страница на име "Да спрем разграбването на България" - със специални видеоклипове! Сега на тази страница последният пост касае протест срещу CETA. Още детайли от историята можете да НАМЕРИТЕ ТУК.

Днес стана ясно, че бутикът на манекенката е бил затворен. Дали Борисов има връзка с благосъстоянието на Йовчева и дали всичко е законно, тепърва явно ще се чакат резултатите от разследването в Каталуния. Но Атанас Чобанов от "Биволъ" вече публикува във Facebook резултатите от работата си по финансовата схема, довела до резултата "Къща в Барселона", в дъното на която личи името на фирма "Ипон". Припомняме, че Борисов стана известен точно с охранителната марка "Ипон". ПОДРОБНОСТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

За Еврозоната да говорят експертите

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството и добави: "Нека и той да влезе, нека да каже, за да изчистим страховете на хората, защото е нормално хората да се страхуват". Тя призова да се слушат експертите - те да кажат дали е добре страната ни са се присъедини към еврозоната.

"Ел Периодико": Каталуния разследва Бойко Борисов и дали не е замесен в пране на пари

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е з...

Цвета Караянчева заяви очакване правителството да вложи много сили, за да убеди всички, че влизането в ERM 2, не е, за да бъде закичено на ревера на ГЕРБ, а се прави за по-добро бъдеще на България.

Коалицията в управлението

"Премиерът Борисов е доказал, че през всички тези години е поставял чадър над никого - било на хора от ГЕРБ, било на хора от коалиционните партньори. При всяко едно доказано нарушение - всеки си понася кръста", коментира Караянчева и уточни, че това е причината ГЕРБ да продължава да печели избори.

Не е нормално противопоставянето, което започна президента

Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Бойко Борисов на посещение на къщата в Барселона (Предварително по минути)

Премиерът Бойко Борисов решил да посети къщата в Барселона, за която отрече някак си да е негова. По наша информация той е посетил имо...

Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

"Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог". По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това".

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

Коментрът на премиера Бойко Борисов на речта и посланията на президента Румен Радев ВИЖТЕ ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика