Караянчева: Къщата в Барселона е фалшива новина

10400
Караянчева: Къщата в Барселона е фалшива новина
Снимка: БГНЕС

"Поредната фалшива новина е къщата в Барселона". Така председателката на парламента коментира пред БНР публикациите в пресата в Испания за разследване от прокуратурата в испанската област Каталуня във връзка с международна схема за пране на пари, в което е включен и българският премиер Бойко Борисов.

Караянчева допусна, че появата на фалшивите новини е свързана с приближаването на България към влизане в ERM 2. Тя посочи евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов като основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.

Припомняме, че по-рано днес Антон Кутев от БСП видя съвсем различен прочит на казуса: "Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен."... "Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни Кутев. ОЩЕ ОТ КУТЕВ.

Изказванията са свързани с разследване на полицията в Каталуния, за което българската прокуратура и самият Борисов все още не са уведомени.

Ел Батман и барселонската къща с кокошите крака

Къща с крака - такава засега върви да се окаже онази къща от Барселона за премиера Бойко Борисов. И понеже самият Борисов видя дългата ...

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е замесен в пране на пари в международен мащаб. Връзката към Борисов е българската манекенка Борислава Йовчева. Нейното име се появи в т.нар. афера "Къща в Барселона" - можете да си я припомните в този материал!

Йовчева е сестра на бившия футболист на ЦСКА Станко Йовчев. Покрай аферата "Къщата в Барселона" се появиха слухове, че Борисов се е погрижил за манекенката, защото има дете от нея, което лидерът на ГЕРБ категорично отрича. Историята беше пусната през Facebook страница на име "Да спрем разграбването на България" - със специални видеоклипове! Сега на тази страница последният пост касае протест срещу CETA. Още детайли от историята можете да НАМЕРИТЕ ТУК.

Днес стана ясно, че бутикът на манекенката е бил затворен. Дали Борисов има връзка с благосъстоянието на Йовчева и дали всичко е законно, тепърва явно ще се чакат резултатите от разследването в Каталуния. Но Атанас Чобанов от "Биволъ" вече публикува във Facebook резултатите от работата си по финансовата схема, довела до резултата "Къща в Барселона", в дъното на която личи името на фирма "Ипон". Припомняме, че Борисов стана известен точно с охранителната марка "Ипон". ПОДРОБНОСТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

За Еврозоната да говорят експертите

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството и добави: "Нека и той да влезе, нека да каже, за да изчистим страховете на хората, защото е нормално хората да се страхуват". Тя призова да се слушат експертите - те да кажат дали е добре страната ни са се присъедини към еврозоната.

"Ел Периодико": Каталуния разследва Бойко Борисов и дали не е замесен в пране на пари

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е з...

Цвета Караянчева заяви очакване правителството да вложи много сили, за да убеди всички, че влизането в ERM 2, не е, за да бъде закичено на ревера на ГЕРБ, а се прави за по-добро бъдеще на България.

Коалицията в управлението

"Премиерът Борисов е доказал, че през всички тези години е поставял чадър над никого - било на хора от ГЕРБ, било на хора от коалиционните партньори. При всяко едно доказано нарушение - всеки си понася кръста", коментира Караянчева и уточни, че това е причината ГЕРБ да продължава да печели избори.

Не е нормално противопоставянето, което започна президента

Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Бойко Борисов на посещение на къщата в Барселона (Предварително по минути)

Премиерът Бойко Борисов решил да посети къщата в Барселона, за която отрече някак си да е негова. По наша информация той е посетил имо...

Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

"Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог". По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това".

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

Коментрът на премиера Бойко Борисов на речта и посланията на президента Румен Радев ВИЖТЕ ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика