Караянчева отпуска още малко пространство на журналистите в НС и обясни пак за "Ходи пеша, бе"

3832
Караянчева отпуска още малко пространство на журналистите в НС и обясни пак за "Ходи пеша, бе"
Снимка: БГНЕС

След множество критики от страна на българската и европейската асоциация на журналистите, както и след две петиции от страна на колегите, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева склони да извади журналистите от „клетката“ и да им отпусне още малко пространство за работа в парламента. От днес те ще имат достъп до „Клуба на народния представител“, за да могат да задават въпроси на депутатите.

Караянчева оправда ограничаването на достъпа на журналистите с епидемичната ситуация и липсата на достатъчно пространство в Партийния дом, който ГЕРБ превърнаха в Народно събрание от новия политически сезон.

Парламентарни журналисти: Премахнете ограниченията ни в Народното събрание

Журналистите, отразяващи работата на парламента, настояват да бъдат премахнати ограниченията свързани с работата им, въведени след прем...

„Очевидно контактите с народните представители през пиарите им явно не се получава. Не искаме да пострада качеството на работата на журналистите. Имате достъп до пленарна зала, до трибуната за брифинги. От днес ще отворим турникета който е над нас, където е клуба на народните представители, за да имате достъп и до тази зона. Ще направим баджове, за да се отличавате. Ще ви помоля да носите маски“, каза Караянчева.

Журналистите по време на брифинга поискаха председателя на Народното събрание да ги допусне до кулоарите, както беше в другата сграда. Но тя каза, че това ще се прави постепенно, тъй като течал още ремонт и нямало достатъчно място.

Тя призна, че е обидена на "едно предаване" заради изрязана нейна реплика. Изглежда става въпрос за предаването "120 минути", в което водещият Светослав Иванов отдели внимание на вече прочутото изказване на Караянчева в Лом.

Тогава тя каза: "Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: "Ама те не стават". Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим".

След хвърлените милиони за ремонт на парламента: Журналистите отново без звук и картина в сградата

Едва седмица след като парламентът се премести да работи в сградата на бившия Партиен дом, където ремонтът на новата пленарна зала глът...

Иванов просто изреди реплики на бивши парламентарни шефове като Славейков, Стамболов, Каравелов..и накрая сложи тази на дамата от Кърджали. Караянчева е засегната, защото е говорила в Лом в почивния си ден като ръководител на ГЕРБ и е уважила партийно събрание.

Нека да разграничаваме начина на говорене, когато говорим институционално и когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, на която аз се явявах като член на Изпълнителната комисия. Вижте и другите партии как говорят на своите партийни срещи и тогава ще разберете начина на говорене на всички народни представители, партийни лидери и участници в управлението на партиите, посочи Караянчева.

Не беше коректно по този начин да се представи моето говорене, защото аз имам много институционални изказвания, беше коректно да се вземе абзац от тях, а политическите изказвания можеха да бъдат наредени до политическите изказвания на предишни председатели, заяви Караянчева.

Никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите, никога няма и да го направя – но чисто човешки, като жена, като политик, беше много обидно, защото това предизвика съвсем друг отзвук, посочи още тя.

"Хóди пeшa, бe!": простащина по върховете на властта в България

„Щoтo някoи cи пътувaт c хубaвитe кoли пo мaгиcтрaлитe нa Бoриcoв и викaт "aмa тe нe cтaвaт". Aми щo нe ги нaпрaвихтe виe, кaтo н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика