Каракачанов: Единствената партия, която е 100% да се яви на избори е ГЕРБ

4101
Каракачанов: Единствената партия, която е 100% да се яви на избори е ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Програмата за управление трябва да се преразгледа, като вече са провеждани и разговори в тази посока".

Това обяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в „Лице в лице”. Той намекна, че националистите може да влязат в официална коалиция зад правителството.

Каракачанов: Няма вероятност РБ да излезе от коалицията

Необходимо е преформулиране и преподреждане на приоритетите в управленската програма и енергичен ход напред. Това заяви Красимир Карака...

По думите му сутринта и следобед са се провели срещи в Министерския съвет и в парламента, на които са присъствали той, премиерът Бойко Борисов, представител на АБВ и Меглена Кунева, Петър Москов, Божидар Лукарски и Найден Зеленогорски от партиите в РБ. Според Каракачанов, премиерът е показал желание за диалог.

„Ако бъдем обективни, единствената партия, която е 100% да се яви на избори е ГЕРБ”, отбеляза той, като заяви, че „министерската криза” е била идеален повод за това. Според лидера на ВМРО, в момента за предсрочен вот говорят най-много от Движението за права и свободи, защото искат да се получи ситуация, в която „четирима се карат, ДПС печели”.

„Фактът е, че споразумението за управление е подписано между ГЕРБ и Реформаторския блок, но това правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок няма свое мнозинство”, коментира Каракачанов, като добави, че от ПФ „с удоволствие” биха се присъединили към разговорите, защото по много повдигнати от тях въпроси няма резултат.

По отношение на кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър, Красимир Каракачанов посочи, че му е направил добро впечатление отговорът на въпроса как тя ще реши проблема с гражданството на българите в чужбина. Според него, утре ще стане ясна позицията на ПФ, но след срещата с кандидат-министъра вероятно колегите му ще я подкрепят.

Каракачанов: Политическата квота е една от причините за проблемите в съдебната система

Оставката на правосъдния министър Христо Иванов не е изненада. Той беше казал, че ако нещата, които той предлага и са свързани с ВСС не...

Лидерът на ВМРО обясни острата позиция срещу пристигането на турския премиер Мехмет Давутоглу у нас. По думите на Каракачанов, Турция не е добронамерена към България, като идеите на министър-председателя й са изложени ясно в книгата му „Стратегическа дълбочина” – експанзия спрямо бившите територии на Османската империя, сред които е и България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика