Каракачанов и Сидеров се замеряха с остроумия в два различни телевизионни ефира

6826
Каракачанов и Сидеров се замеряха с остроумия в два различни телевизионни ефира
Снимка: БГНЕС

Два сутрешни телевизионни блока, двама "лидери" на "патриотите" в България (бел. ред. - кавичките не са случайно поставени!) - така започна политическата неделна сутрин в България. Красимир Каракачанов и Волен Сидеров проведоха задочен диалог, в който взаимно си обясняваха нещата от политическия живот, кой как трябва да се държи, кой как не се държи и какво трябва да се промени.

Творческо положение – цяла нощ мислих върху него, продължавам да мисля "творчески". Редно е коалиционните въпроси да ги обсъждаме помежду си, не чрез медиите. Ще настоявам във вторник да го обсъдим и няма проблем творчески да си подам оставката, иронизира Каракачанов пред bTV за предложението на Сидеров да си подаде оставката, който поиска на Коалиционен съвет Сидеров да си развие творческото положение. А Сидеров го разви по Нова телевизия - ако Каракачанов не си подадял оставката, патриотизмът щял да девалвира. Остави ги тези дискотеки - дай да видим, обещахме на хората за пенсиите, добави лидерът на "Атака".

Протестиращите майки махнаха черните знамена и сложиха сиви шалове

Сивото е една идея по-светло от черното и означава малка победа. След 26 дни протестиращите майки свалиха черните знамена и сложиха си...

Защо във вторник трябва да се прави Коалиционен съвет, защо не го направихме в петък? Никой от Каракачанов и Симеонов не ми се обади да каже за оставката, разбрах от медиите, разсърди се Сидеров. И същевременно отрече, че със Симеонов и Каракачанов се карат, а бил загрижен, че ще се провали "патриотичната идея". Вървим по пътя на Реформаторския блок, ако те не осъзнаят, предупреди още Сидеров, без да отговаря как точно ще работи с Валери Симеонов в парламента.

"Нямам време за творчески разсъждения и по 10 часа на ден ме боли главата", оплака се Каракачанов колко много работа има – за модернизирането на армията, за проекта за нов изтребител.

Каракачанов нападна Сидеров и заради законопроекта за борба с исляма – какъв беше творческият мотив "Атака" да не го подкрепи, попита той. Може би има шанс тази коалиция да оцелее, ако бъде направена сметка кой тика тази коалиция към разпад през медиите, но не и ако някой си прави личен пиар на гърба си, стана ясно от думите на Каракачанов. Той не се съгласи, че е възможно НФСБ да няма представител в изпълнителната власт, както предложи Сидеров, който настоя на мястото на Симеонов да дойде "технократ", защото било грешка лидерите на партиите да вземат постове, вместо да се концентрират да работят "върху идеите", които идват и от Европа, която щяла да се управлява от "консервативно-патриотични формации" и щяло да бъде голям шамар "Обединени патриоти" да ги няма на европейската карта. Каракачанов добави, че ако бил на мястото на ГЕРБ, щяло да почне да му писва от случващото се в "Обединени патриоти".

Същевременно Каракачанов изрази надежда да няма повече скандали между Сидеров и Симеонов, защото било ясно, че след оставката на Симеонов, той се връща в парламента. Не аз произнесох репликата за майките, не аз имам арестуван шеф на агенция (бел. ред. - Петър Харалампиев), отвърна Сидеров и обяви, че няма проблем правителството да оцелее, като ключът бил на евроизборите ГЕРБ и "Обединени патриоти" да се представят добре. Те не слушат, защото имат много важни неща да правят - да отварят лифтове, да купуват пушки, иронизира и Сидеров.

Антиправителствен протест в София в неделя, демонстрантите с конкретни искания

На 18 ноември, неделя, от 13.00 часа ще се състои протест пред Народното събрание с искане за оставката на правителството на премиера Б...

Същевременно Каракачанов каза, че можело "да се изведат приоритетно" някои неща от програмата, на база на която беше подписано коалиционното споразумение. На първо място – доходите и икономическото развитие. Става въпрос за "онези точки, които да облекчат дребния бизнес". Над 400 000 души в България не желаят да работят, по всеки един протест има такива хора, които "се натъманяват". Ще ви кажа как да ги накараме да работят – когато от Бюрото по труда ти предлагат да работиш веднъж, два пъти, ти отказваш, ти спират помощите, заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заяви и, че когато някой иска да ангажира футболни агитки, явно не е добре. 100 души затвориха АМ "Струма", 4-5000 души стояха, чакаха и псуваха, подчерта Каракачанов, според когото по-голямата част от обществото не вижда алтернатива. Той говори и за евроизборите и евентуално общо участие на "Обединени патриоти" – готов съм да отидем заедно на евроизбори, но не сме взели решение и не сме говорили сериозно. Трябваше да сме изготвили послание, да започнем кампания, да работим с хората - не виждат, че през това минава и тяхното политическо оцеляване. Политически инфантилно, обобщи Сидеров задочно. "Няма нужда от синя каска, има нужда от сиво вещество да щрака под каската", подчерта лидерът на "Атака".

Атака от ВМРО и към депутат от НФСБ

Това е такава идиотщина, че нямам думи. Така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира поредната изцепка на депутата от НФСБ Петър Петров, който коментира предаване на bTV с болен от детска церебрална парализа човек, който е сляп, с думите, че телевизията казала, че той бил "уж болен". Като не можеш да се изразяваш като хората, по-добре да не се изразяваш, добави Каракачанов, който припомни поговорката "език мой – враг мой".

Сидеров: Оставката на Симеонов е закъсняла, а ГЕРБ не са последователни

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е съгласувана с мен и е твърде закъсняла, коментира на брифинг председателят на ПГ "Обедин...

Същевременно Каракачанов заяви, че Валери Симеонов нямал идея кой да го замести и че не е опитвал да убеждава Симеонов да остане. Моята роля и на ВМРО на буфер приключи – ако някой иска да работи, да работи, подчерта министърът на отбраната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика