Каракачанов настоя за възстановяване на наборната военна служба

7426
Каракачанов настоя за възстановяване на наборната военна служба
Снимка: БГНЕС

Да се възстанови отново наборната военна служба и младите хора да се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина -за това настоя днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той откри днес край Казанлък втория Национален събор на запасното войнство, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. В събора участваха представители на военно-патриотичните организации в страната. Военният министър наблюдава демонстрация на военнослужещите от Специалните сили ,които показаха способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, стрелба с маркиращи боеприпаси, както и директна акция за освобождаване на заложници и инфилтриране по парашутен способ с парашутна система тип „Летящо крило“.

Той благодари на военнослужещите от запаса и резерва – членове на военнопатриотичните съюзи, за службата в редовете на Българската армия. „Вашата роля на хора, служили на България, е изключително важна във времена, в които понятия като чест, достойнство, род, служба са като че ли забравени. Вашата дейност и инициативи, свързани с популяризирането на военната и общобългарската история, крепят българщината и пламъка на родолюбието“, заяви министър Каракачанов в обръщението си към участниците в събора. Той пожела на представителите на запасното воинство, членуващи в различни съюзи и организации, да бъдат единни, обединени от клетвата за вярност към България, която са полагали, и да дадат пример на българското общество. „Вие сте носители на спомена за славната Българска армия. Пожелавам ви да сте активни и да продължавате да възпитавате младото поколение в дух на родолюбие“, каза в заключение министърът на отбраната.

Сидеров: При управлението на Каракачанов военното разузнаване е пред фалит и срив

При управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Това каза лидерът на "Атака" Волен...

Организатор на втория Национален събор на запасното воинство е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В него участват представители на военнопатриотичните организации в страната. Целите на събора, обявени от председателя на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков, са популяризиране на службата в Българската армия като върховен дълг за гарантиране на сигурността и териториалната цялост на страната, укрепване на живата връзка между армията и запасното воинство, утвърждаване на народните традиции и обичаи – извор на изключителна сила за патриотичното възпитание на младото поколение.

Стотици участници и гости на събора наблюдаваха днес динамичния показ на военнослужещи от Специалните сили, които демонстрираха способности при изпълнение на военни ръкопашни техники, парашутни скокове, стоварване на военнослужещи по способа „бързо въже“, стрелба с маркиращи боеприпаси и обезвреждане на терористи. С показаните умения командосите заслужиха овациите на участниците в събора. В демонстрациите участваха и военнослужещи от Военновъздушните сили с вертолет „Кугар“ и самолет Ан-2. Военнослужещи от Военноморските сили представиха специално водолазно оборудване.

В художествената програма на събора участва Представителният ансамбъл на Въоръжените сили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика