Каракачанов не е съгласен, че Русия е опасна за националната ни сигурност

3235
Каракачанов не е съгласен, че Русия е опасна за националната ни сигурност
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред bTV, че при внасянето в Народното събрание на доклада за национална сигурност от "Обединени патриоти" ще поискат изречението, в което се казва, че Русия представлява опасност за България, да бъде променено.

По думите му има напрежение между НАТО и Русия, което се дължи на проблемите в Украйна. Въпреки това според него няма да се стигне до глобален военен конфликт. Каракачанов каза още, че не Русия е голямата заплаха пред България, а терористични организации като "Ислямска държава".

Каракачанов: Няма притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята

Няма притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. ...

"Не може да има преговори между цивилизования свят и "Ислямска държава". България трябва да води балансирана политика към Русия. Проблеми има, но непосредствена опасност няма", добави вицепремиерът.

Каракачанов допълни, че в България има достатъчно изтребители, които трябва да бъдат поддържани и така ще могат да изпълняват задълженията си до 2030 г. Той уточни, че това не означава, че не трябва да се купуват нови летателни машини, но трябва да се внимава много.

"Една ескадрила струва около 3 млрд. лв. Ще трябва обаче и въоръжение, което е около 2 млрд. лв. Така само за една ескадрила ще трябва да се отделят 5 млрд., което е една огромна сума", каза още Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика