Каракачанов: Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония

7454
Каракачанов: Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония
Снимка: БГНЕС

"Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония. Няма как да изтриеш половината от българската история с фалшиви аргументи“. Това заяви в интервю за "Трибуна“ Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната в оставка.

Лидерът на ВМРО не смята, че българската позиция спрямо Северна Македония ще се промени след парламентарните избори, каквито очаквания има сред част от политическия елит в Скопие. "Никой няма да си позволи лукса да предаде историческата истина за Македония. Ние не искаме много. Искаме едно нещо. Сегашните политици в Македония да спрат да тормозят онези хора, които имат българско национално самосъзнание, да спрат да насаждат омраза през образованието, медиите, през цялата си политика спрямо българите и България, да спрат да фалшифицират българската история. Ние не отричаме правото на всеки да се нарича както иска. Имаш право да се наричаш античен македонец, но нямаш право да фалшифицираш истинската история на Македония, защото Македония като географски район е направила много повече за България, отколкото Мизия, Тракия и Добруджа. Няма как да изтриеш половината от българската история с фалшиви аргументи. Няма да го позволим. Не вярвам, че има такъв български политик, който може да извърши такова национално предателство“, подчерта Каракачанов.

Каракачанов: ВМРО няма да предаде хората, които гласуваха за нас

Все още Централната избирателно комисия не е оповестила окончателни данни, но прогнозата е, че ВМРО няма да има представителство в 45-и...

Той предупреди, че ако нещо подобно започне да се случва, протестите от лятото на 2020 ще им се видят като "сън в лятна нощ“. "Аз съм най-омразният човек за лъжемакедонските патриоти, които със сръбските методи на антибългаризма продължават да държат в тъмната дупка на изолацията Република Северна Македония", посочи Каракачанов. "Мразен за тези, които мразят българите. Аз не ги мразя, просто ги съжалявам. Защото както е казал големият македонец Паисий Хилендарски "О неразумни юроде, защо се срамиш да се наречеш българин“. Те не са виновни, че са неграмотни. Лошото е, че не полагат усилия да научат истината, а само истината те прави свободен човек“, каза лидерът на ВМРО.

"Сръбско-комунистическата лъжа не те прави свободен македонец. Тя те прави зависим от едни стари схеми и както виждате днес Македония е най-бедната държава в Европа“, добави Каракачанов. Той подчерта, че ВМРО не се предава и не се продава и това трябва да се осъзнае и разбере от политиците в Скопие.

"Езикът на омразата е една от причините хората в РС Македония да не желаят да обявят открито своя български произход. Омразата към тях се насажда от медии, учебниците по история, така наречените интелектуалци. В Северна Македония може дори да си марсианец, но не българин", посочи Каракачанов, коментирайки защо твърде малко хора в Македония са гласували на парламентарните избори в България на 4 април.

"Хората, които бяха поискали откриването на секции, за да гласуват, бяха привиквани в полицията. В един от градовете, където имаше избирателна секция, цивилни полицаи връщаха хората. Страхът е основната причина. А това, че тези хора, които се престрашиха да гласуват, гласуваха за ВМРО. Това е показателно какво би се случило, ако Македония беше относително свободна и демократична държава“, заяви Каракачанов. Той благодари на всички, които са го подкрепили от Македония: "Горе главата! Борбата за Македония продължава“.

Каракачанов към Скопие: Скандалът е при вас, не някъде другаде

Не търсете скандала другаде, при Вас е, „колеги“, в собствения Ви двор, и е огромен, европейски. С тактиката „крадецъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика