Каракачанов: С принципен компромис управляващата коалиция ще се запази

1218
Каракачанов: С принципен компромис управляващата коалиция ще се запази
Снимка: БГНЕС

Без "Обединени патриоти" не може да има управляваща коалиция, а НФСБ е част от "Обединени патриоти", заяви пред журналисти вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той беше помолен да коментира заявената от Валери Симеонов (вицепремиер и лидер на НФСБ) позиция, че ако промените в закона за приватизация в полза на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви бъдат приети, което се случи днес, НФСБ ще напусне управлението.

Каракачанов за Султанка Петрова: Къде видяхте конфликта на интереси

Хубаво е като се говори да се говори с факти. Първо: Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание. НС е сключило ...

"За мен голямата цел е да успокоим ситуацията и да търсим нещата, които трябва да свършим за държавата. Иначе нещата, по които можем да се разделяме, са хиляди - като почнете от джендърските конвенции и стигнете до току що гласуваните промени в закона за приватизацията", коментира Каракачанов.

"Животът е компромис, всеки от нас го знае. Всеки ден правим компромиси, въпросът е, че все пак, когато водим някакъв диалог, трябва да го водим на базата на принципи", коментира Каракачанов, който смята, че нещата ще се успокоят.

"Както виждате по този закон имаше, както между другото по всеки един закон в парламента, винаги има две тези, някой път и повече. Не мисля, че това е основание за някакви сериозни сътресения", коментира Каракачанов, който добави, че е апелирал към колегите си на политическия съвет на "Обединени патриоти" за малко повече спокойствие, разум и диалог. "Аз съм човек, който се опитва да търси диалога, да намираме общите пътища", коментира Каракачанов пред медиите при откриването на изложба във Военноисторическия музей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика