Категорично против насилственото ваксиниране на населението се обявиха от АБВ

4067
Категорично против насилственото ваксиниране на населението се обявиха от АБВ
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Категорично против насилственото ваксиниране на населението, се обявяват от АБВ, още повече - с ваксина, за която производителят не носи отговорност. "Това решение на Европейската комисия да влезе в задкулисно споразумение с един от производителите на ваксината, в което споразумение, се заявява, че производителят не носи отговорност, ако бъде увредено моето здраве като ползвам тази ваксина, е престъпно", заяви лидерът на АБВ Румен Петков.

"Веднъж ще дадем 336 млн. на единия производител, които той няма да ни върне, дори да се провали с ваксината, второ – ако той причини на моето здраве вреда, той няма да носи отговорност, ЕК няма да носи отговорност, а българският данъкоплатец ще ми плаща. Добре, тогава защо ги изсипваме тези пари на тези хора", изрази недоумение Петков. Според него това е ярък израз на задкулисие и всички тези, които участват трябва да обяснят или какви рушвети са взели или да аргументират, че не са взели рушвети.

"Кой днес ще даде гаранции че българските деца до 15- годишна възраст, ако им сложим тези ваксини, няма да съсипем тяхната плодовитост. Кой и как като това не се пробва?", недоумява Петков.

По този фундаментален въпрос като граждани трябва да имаме много ясна позиция, "защото е очевидно, че министър-председателят е нелеп в поведението си и не е в състояние на тези съвети да ни защити", каза още Петков, по повод  участието на премиера в неформалното видеоконферентно заседание на Европейския съвет по въпросите на COVID-19 вчера.

"Той говори за единен протокол - то бива неграмотия, то бива управленска немощ..", разкритикува премиера лидерът на АБВ, коментирайки днешното му изявление, свързано с ваксинирането и единния протокол срещу коронавируса.

"Ние в България не можем да имаме единен протокол, как ще има единен протокол в цяла Европа. Да затворим цяла Европа, защото нашият иска някой да взема решения вместо него, той да се прави на добър, а някой друг да казва затваряме, отваряме, слагаме маски, махаме маски…", коментира Петков, убеден, че въпросът с единния протокол е недоразумение.

"Да намери някой, който да каже какво прави военно НАТО в битката с коронавируса", отправи съвет към премиера Петков. "Или слагаме Гешев, той нахлува навсякъде, бие коронавируса, бие, бие, бие, докато коронавирусът ни осъди накрая за незаконните действия на Гешев и какво правим после", изрази недоумение Петков по повод разсъжденията на премиера. 

Румен Петков: Коронавирусът е бизнес на Борисов

Обяснението, че всички трябва да сме с маски и на открито, е че някой приятел на министър-председателя е внесъл много маски, защото в Б...

"Стремежът му да се прави на международник ни досъсипва", коментира Петков действията на Борисов. "Той – медиатор между Макрон и Ердоган!? Той може да бъде медиатор между оня, дето му носи рушвета и нощното шкафче. Точка! Той не може да бъде посредник между сериозни хора, още по-малко - между държави. Той е едно нощно шкафче с 1 млн. евра - това е", категоричен е лидерът на АБВ. 

Категорично неодобрение изрази Румен Петков и по отношение на последната заповед на здравния министър за анти-COVID мерките, засягащи образованието. "Затварянето на висшите учебни заведения по този начин ще повлияе пряко на всички – не става въпрос само за бъдещите лекари и юристи, а за всички, които желаят да получат солидно висше образование", предупреди Петков. Той изрази недоумение и от разпореденото преустановяване на присъствени занятия за учениците от гимназиалния етап на образованието, но същевременно запазване на присъственото обучение в началните училища. Такава мярка няма медицински аргумент, категоричен е той. "Поради това, че родителите на малките трябва да ходят на работа, ще ги оставим в училище. Те не са ли същия преносител на заразата като гимназистите и студентите? Или този министър на здравеопазването здравето на децата от началния курс не го интересува", изрази недоумение Петков.

"Тази абсолютна непоследователност, тези двойни стандарти правят хората недоверчиви", заключи Петков. 

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика