Кирил Добрев: БСП трябва да покаже, че след Борисов може да е по-добре

3249
Кирил Добрев: БСП трябва да покаже, че след Борисов може да е по-добре
Снимка: Архив

„БСП трябва отново да бъде прогресивна партия. В миналото в нея са членували всички новатори и визионери. Днес по-голяма част от нашите сбирки са посветени на миналото и носталгични спомени. Трябва да положим усилия да върнем този кръг от хора отново при нас“. Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по време на днешната дискусия в градския съвет на БСП – София за бъдещето на партията, организирана от Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и Костадин Паскалев. Той продължи, че това е напълно възможно, ако левицата се превърне в подходяща платформа за тези хора - да бъдат чути и подкрепени.

Според Добрев през годините е имало успешни опити, при които партията е печелила голяма обществена подкрепа. Като скорошен пример той посочи вота на недоверие по екологичните теми. „БСП ни търсеха и такива, които са далеч от политиката. Това е бъдещето, по което трябва да вървим. Всички носим в сърцето си смисъла на лявата идея. Искам да запазим най-романтичното и най-героичното от нашето минало като партия, но да сме готови да го надградим. Идентичност се пази с победи, не само с разкази и дискусии“, категоричен бе зам.-председателят на БСП.

Кирил Добрев: Гласът на народа е по-силен от всички институции

„Мисията на всеки политик от левицата е хората да се чувстват свободни, да работят това, което искат, да казват това, което мисля...

Кирил Добрев призова за промени, с които в дебатите на основните партийни организации да участват и хора, които не са членове на левицата. „Ако успеем да превърнем организационно БСП в мрежови тип, в който да включваме хора с мнение, неправителствени организации, имаме организационно бъдеще“, каза още Добрев. Той коментира и партийната и кадрова дейност в партията, която по думите му е апостолска работа. „За да има ефект, трябва хем да откриеш качествени за политиката хора, хем да им дадеш път, често за сметка на своя собствен път за развитие. Нека всички се замислим колко от нас приемат тази работа по този начин“, каза още заместник-председателят на левицата. Той даде идея съветите по различните политики в БСП да бъдат кабинети в сянка, в които всеки има своята роля и тема, която да развива и отстоява експертно. “Целта ни не може да бъде просто да свалим Борисов и правителството му. Смисълът е да покажем, че след него може да бъде по-хубаво“, заяви Добрев.

В заключение той коментира и предстоящия вътрешнопартиен избор за председател на БСП, като даде пример с европейски партии от лявото семейство. „Те използват вътрешнопартийните кампании не само за конкретния избор, а за да събират членове и симпатизанти. Дебатът там дава смисъл и е привлекателен и за тези, които не са част от партийните редици. Надявам се предизвикателството пред нас да го използваме по този начин, а не по познатия – с борби и нападки“, каза още Кирил Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com