Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на тези въпроси, иначе пак ще избираме "котка в чувал"

19256
Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на тези въпроси, иначе пак ще избираме "котка в чувал"
Снимка: БГНЕС

Във Фейсбук журналистът Велизар Енчев коментира новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Публикуваме го без редакторска намеса.

Очакваме Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на серия от въпроси, преди да се впуснат в предизборна надпревара със своя политически проект.

Подобни въпроси не бяха зададени на „Има такъв народ“ както на изборите на 4 април, така и на 11 юли т.г.

В резултат на което Слави Трифонов получи подкрепа от електорат, който изобщо не бе наясно с вътрешната и външната платформа на новата партия. На практика електоратът се сдоби скотка в чувал“, без да знае дали тя е черна, бяла и има ли изобщо котка в чувала.

Всъщност избирателите не знаят нищо за позицията на Петков и Василев към военните интервенции без правна санкция, към сепаратизма, македонизма, еврофедерализма, еврото, Истанбулската конвенция, приватизацията на военната индустрия, неизгодните концесии…

Ето важните въпроси към Кирил Петков и Асен Василев:

1) Трябва ли България да приеме еврото след три години? И възможно ли е най-бедната страна в ЕС да влезе в еврозоната, ако заплатите и пенсиите не се доближат поне до доходите в Гърция?

2) Подкрепят ли позицията на Слави Трифонов, който в интервю за „Монд“ поиска Европейският съюз да стане федерация, европейските държави да имат статут на региони, а цялата законодателна и изпълнителна власт да е в Брюксел. Тоест, добре ли е да има Европейски съединени щати?

3) Какво е отношението им към Истанбулската конвенция?

4) Ако зависи от тях, ще приватизират ли военната индустрия в България? Ще позволят ли приватизацията на останалите държавни предприятия?

5) Трябва ли у нас да съществува институцията „частен съдебен изпълнител“, превърнала се в символ на съдебния терор над гражданите?

6) Обмислят ли увеличаване на символичните концесионни такси на чужди компании, извличащи природни изкопаеми за стотици милиони, а плащащи само 1 процент от печалбата. Конкретно – биха ли започнали процедура по ревизия на неизгодния за нас договор с канадската компания „Дънди Прешъс“?

7) Подкрепят ли търговското споразумение с Канада (СЕТА), защитаващо интересите на канадските корпорации? Приемат ли за нормално правото на корпорациите по този пакт да съдят и осъждат държави, застрашили печалбите им?

Справка: Кои са "ракетоносителите", с които Кирил Петков и Асен Василев ще участват на изборите

Мандатоносителите на новия политически проект "Продължаваме промяната" (ПП) на Кирил Петков и Асен Василев вече са  ясни - това са...

Ако след парламентарните избори на 14 ноември т.г. са в изпълнителната власт, ще отстъпят ли пред външния натиск и ще пуснат ли Република Северна Македония в ЕС, без преди това Скопие да се откаже от присвояването на културно-историческото ни наследство и заличаването на всичко българско по тези земи?

9) Какво е отношението им към войните в Ирак, Афганистан и Сирия? Трябва ли България да изпраща военни контингенти в мисии, извършени в нарушение на международното право и завършили безславно във военно отношение?

10) Подкрепят ли проекта „Три морета“, който е нова версия на антируския план на полския маршал Пилсудски от 20-те години на XX век? Как приемат резервите на Франция и Германия към проекта?

11) Да останат ли санкциите срещу Русия заради казуса „Крим“? Одобряват ли изявлението на служебния външен министър Светлан Стоев на международния форум в Киев, на който нарече Русия „страна-окупатор“?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...