Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на тези въпроси, иначе пак ще избираме "котка в чувал"

19256
Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на тези въпроси, иначе пак ще избираме "котка в чувал"
Снимка: БГНЕС

Във Фейсбук журналистът Велизар Енчев коментира новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Публикуваме го без редакторска намеса.

Очакваме Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на серия от въпроси, преди да се впуснат в предизборна надпревара със своя политически проект.

Подобни въпроси не бяха зададени на „Има такъв народ“ както на изборите на 4 април, така и на 11 юли т.г.

В резултат на което Слави Трифонов получи подкрепа от електорат, който изобщо не бе наясно с вътрешната и външната платформа на новата партия. На практика електоратът се сдоби скотка в чувал“, без да знае дали тя е черна, бяла и има ли изобщо котка в чувала.

Всъщност избирателите не знаят нищо за позицията на Петков и Василев към военните интервенции без правна санкция, към сепаратизма, македонизма, еврофедерализма, еврото, Истанбулската конвенция, приватизацията на военната индустрия, неизгодните концесии…

Ето важните въпроси към Кирил Петков и Асен Василев:

1) Трябва ли България да приеме еврото след три години? И възможно ли е най-бедната страна в ЕС да влезе в еврозоната, ако заплатите и пенсиите не се доближат поне до доходите в Гърция?

2) Подкрепят ли позицията на Слави Трифонов, който в интервю за „Монд“ поиска Европейският съюз да стане федерация, европейските държави да имат статут на региони, а цялата законодателна и изпълнителна власт да е в Брюксел. Тоест, добре ли е да има Европейски съединени щати?

3) Какво е отношението им към Истанбулската конвенция?

4) Ако зависи от тях, ще приватизират ли военната индустрия в България? Ще позволят ли приватизацията на останалите държавни предприятия?

5) Трябва ли у нас да съществува институцията „частен съдебен изпълнител“, превърнала се в символ на съдебния терор над гражданите?

6) Обмислят ли увеличаване на символичните концесионни такси на чужди компании, извличащи природни изкопаеми за стотици милиони, а плащащи само 1 процент от печалбата. Конкретно – биха ли започнали процедура по ревизия на неизгодния за нас договор с канадската компания „Дънди Прешъс“?

7) Подкрепят ли търговското споразумение с Канада (СЕТА), защитаващо интересите на канадските корпорации? Приемат ли за нормално правото на корпорациите по този пакт да съдят и осъждат държави, застрашили печалбите им?

Справка: Кои са "ракетоносителите", с които Кирил Петков и Асен Василев ще участват на изборите

Мандатоносителите на новия политически проект "Продължаваме промяната" (ПП) на Кирил Петков и Асен Василев вече са  ясни - това са...

Ако след парламентарните избори на 14 ноември т.г. са в изпълнителната власт, ще отстъпят ли пред външния натиск и ще пуснат ли Република Северна Македония в ЕС, без преди това Скопие да се откаже от присвояването на културно-историческото ни наследство и заличаването на всичко българско по тези земи?

9) Какво е отношението им към войните в Ирак, Афганистан и Сирия? Трябва ли България да изпраща военни контингенти в мисии, извършени в нарушение на международното право и завършили безславно във военно отношение?

10) Подкрепят ли проекта „Три морета“, който е нова версия на антируския план на полския маршал Пилсудски от 20-те години на XX век? Как приемат резервите на Франция и Германия към проекта?

11) Да останат ли санкциите срещу Русия заради казуса „Крим“? Одобряват ли изявлението на служебния външен министър Светлан Стоев на международния форум в Киев, на който нарече Русия „страна-окупатор“?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика