Кирил Петков и Асен Василев готови да работят с всички, ако приемат пет условия за сътрудничество

8477
Кирил Петков и Асен Василев готови да работят с всички, ако приемат пет условия за сътрудничество
Снимка: БГНЕС

Всяка партия, включително ГЕРБ и ДПС, могат да сключат предизборно споразумение с новата партия "Продължаваме промяната", което да гарантира след изборите работещ парламент и сигурно правителство, ако приемат пет условия. Това са да не се увеличават данъците, а да се събират изцяло, да бъдат спрени всички течове в държавата, за да могат работниците и фирмите да получават парите си и да плащат данъците си, образованието да работи добре, а хората да могат да се лекуват качествено в България, без да доплащат. И пето - промяна в закона за съдебната власт. Това обявиха днес в Стара Загора бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, които на една от централните улици се срещнаха и разговаряха със старозагорци, предаде 24 часа. Засега най-близо до тези критерии отдясно били ДБ, а от левия политически спектър - ИБГНИ.

"Прокуратурата не работи, ние го усетихме. Четири месеца подаваме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", обясни Кирил Петков. Двамата обявиха още, че категорично подкрепят президента Румен Радев. На въпрос дали той не е разединител на нацията, както твърдят от ГЕРБ и ДПС, отговорът беше: "С действията си досега президентът по-скоро е обединител на почтените".

„Продължаваме промяната” е равно на НДСВ? Вижте приликите и разликите (ВИДЕО)

Национално движение „Петков и Василев”? Аналогиите между новия политически проект „Продължаваме промяната” и НД...

А на въпроса как с дясна политика се постигат леви цели, Петков и Василев обясниха, че дясна политика означава да не се вдигат данъците, а да се събират, държавната намеса и регулация на бизнеса да бъде възможно най-малката, като в същото време образованието и здравеопазването работят добре, а пенсионерите не живеят под прага на бедността. "Не ни приемайте като нови в страната, аз от 15 години съм тук, работя тук и тук плащам данъците си", каза още Кирил Петков. Той разказа, че съпругата му има малка сладкарница в София, в която предлага най-вкусните торти "Гараш". Тя знаела много добре, че за да спечели 1200 лева, трябва този месец да продаде поне 300 торти.

На въпрос на гражданин Петков заяви категорично, че няма намерение да ходи до канадското посолство в Букурещ, за да получи документ, че не е гражданин на тази страна. "В следващите 60 дни имам друга работа, а и не искам това кой да участва в управлението на България да зависи от административен акт на чужда държава. Аз съм направил своето волеизлияние да се откажа от канадското си гражданство навреме и съм върнал канадския си паспорт. Може би знаете какво означава това - че се отказвам от 1000 долара месечно към пенсията си и от техните социални осигуровки. Така че чакам Конституционният съд да потвърди, че съм прав", завърши той.

В същото време десетки старозагорци се включиха в подписката за регистрацията на новата партия "Продължаваме промяната". Пак днес стана ясно, че бъдещите областни координатори ще бъдат обявени едновременно, за да нямало спекулации по места. На срещата с двамата политици дойде и старозагорската актриса Галя Александрова, която нашумя напоследък с ролята си на Бонка - най-мразената свекърва, в телевизионния сериал "Пътят на честта".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика