Кирил Петков: На РСМ трябва да ѝ се каже, че условията са поставени от Европа

10794
Кирил Петков: На РСМ трябва да ѝ се каже, че условията са поставени от Европа
Снимка: БГНЕС

"Аз вярвам, че на следващите избори с "Демократична България" ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат". Това заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков

Той прогнозира на изборите на 2-ри април социолозите да бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото "ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение". "С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", допълни съпредседателят на ПП. 

Петков заръча на служебния кабинет: МВР да работи безупречно и в държавата да няма сътресения

МВР да работи безупречно, държавата да функционира без сътресения Това заръча съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ...

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция. "Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече", категоричен бе той. 

Петков посочи, че въпросът с БСП не до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, "за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление".

Бившият премиер коментира и темата със Северна Македония. "Важно е да не оставяме ракурса на отношенията между двете страни само на тема какъв инцидент се е случил. Едновременно, докато се работи срещу езика на омразата, трябва да се отворят и другите теми - инфраструктура, икономика, за да може отношенията ни да имат и позитивен характер. В момента е оставено на едни хора, които са много гласовити, да определят диалога между двете страни. Време е да се върнем към по-позитивните дейности, а от друга страна към рамката, която нашето правителство даде - Европа да бъде страната, която да натиска за изчистване на езика на омразата", каза той.

По думите му на РСМ трябва да ѝ се каже, че условията са поставени от ЕС и няма избор, освен да започне работа по позитивните теми с България и изчистването на езика на омразата, ако иска да има европейско бъдеще. "Този тип диалог вече е възможен, защото по време на нашето правителство успяхме Европа да застане на наша страна", уточни Кирил Петков. 

Кирил Петков: ПП и ДБ са само ядрото на новото обединение (ВИДЕО)

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" са само ядрото на обединението, коментира Кирил Петков пред медиите в парламента. То...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика