Кирил Петков пред Spiegel: Супер министър Василев ще контролира финанси, енергетика и икономика

8776
Кирил Петков пред Spiegel: Супер министър Василев ще контролира финанси, енергетика и икономика
Снимка: БГНЕС

Това, което има значение, е, че искам да поема контрола като министър-председател и Асен Василев да е вицепремиер и финансов министър, който да носи отговорност за енергетиката и икономиката – един вид "супер министър". Така лидерът на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков отговаря на престижното германско издание Der Spiegel при въпрос, че в преговорите за управленска коалиция ПП счита за приемлив партньор БСП. Германското издание напомня, че БСП е наследникът на БКП.

БСП отдавна не са били във властта, отдавна не са контролирали властовите лостове и това е предимство, казва още Петков. Не сме нито леви, нито десни. И това е добро нещо, защото ако вярваш в идеологии, не ползваш мозъка си, настоява Петков.

Кирил Петков и Джулиана Гани - най-търсени в Google пред 2021

Най-търсената личност в Google през 2021 е Кирил Петков, следван от Джулиана Гани, а Николай Василев допълва челната тройка. Google Zei...

По думите на Кирил Петков в интервюто, гласоподавателите са видели как той и Асен Василев работят като служебни министри, че имат воля да се борят с корупцията. „Не можем да обещаем, че всеки ще стане богат, но можем да обещаем здрава работа и нулева толерантност към корупцията“, казва кандидат номер едно за следващ премиер на България.

След като му бива напомнено, че не е първият, който обещава да е безкомпромисен към корупцията, Петков посочва, че ПП е отхвърлила финансова подкрепа от хора със сериозни интереси, както и оферти за "гарантирани гласове". И повтаря, че няма кой да му каже да направи обезателно това или онова веднага.

Интересна е позицията на Петков за Бойко Борисов и съждението, че той държи сериозни козове в силовия сектор и службите. "Могат ли да ни спрат? Ще видим", отвръща Петков. Но подчертава, че е против някой извън правосъдната система да настоява за разследване на друг човек, а не прокуратурата да се самосезира. И директно заявява, че най-добре за правосъдието е сегашният главен прокурор Иван Гешев сам да подаде оставка.

Има ли буквално търговия с гласове в Европейския парламент, за да не е твърде настоятелен относно корупцията в България, след като ГЕРБ е член на най-голямата европейска партия ЕНП, пита Петков. И казва, че който гарантира достъп до евросредства без да гарантира върховенство на закона, само задълбочава проблемите.

Кирил Петков потвърди, че ще има две нови министерства и четирима вицепремиери

Очакваме да имаме 4 вицепремиери, както и две нови министерства. Това заяви Кирил Петков - съпредседател на "Продължаваме промянат...

За финал Петков говори за КОВИД-19 – според него българите не са добре информирани за ваксинацията и не вярват на институциите. Искаме да образоваме, да стартираме агресивни маркетингови кампании и инициативи по целеви групи – така той обяснява какво ще направи, за да не е България номер едно по смъртност от коронавируса в света!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика