Кирил Петков: Радостин Василев ще пусне манипулирани записи на политици от ПП и ДБ, целта е да няма редовно правителство (ВИДЕО)

10162
Кирил Петков: Радостин Василев ще пусне манипулирани записи на политици от ПП и ДБ, целта е да няма редовно правителство (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Политици от коалицията ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Там има записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в специално изявление на коалицията.

"Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков.

Разцепление в ПП след общия кабинет с ГЕРБ

Очаква се в групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" в Народното събрание да има разцепление. По неофициална информа...

Министерски пост ли раздели Радостин Василев и ПП?

„Като инструмент за това е използван един емоционално нестабилен политик - Радостин Василев“, заяви още Петков. Той припомни, че, когато имунитетът на Василев е бил поискан от главния прокурор, той е поискал от парламентарната група да бъде подкрепен и това е станало. „Впоследствие той излезе и каза – ще си го дам. Ядосан е, че не беше предложен за мчинистър на спорта. Отказът го доведе до емоционална нестабилност. Зад него стоят държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство, похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят. Целта му е утре да обяви личен политически проект, който да взриви държавата“, обяви Кирил Петков, който нарече това „активно мероприятие“ срещу „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и създаването на редовно стабилно правителство.

„Те знаят, че ако направим правителство, ще сменим шефовете на службите. Прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, прокуратурата ще бъде прочистена. Дошло е време разделно – или ние ще успеем да сменим тях, или България ще остане една завладяна държава“, заяви още той.

Кирил Петков уточни, че записите са внимателно подбрани и сглобени, като са използвани отделни думи и изречения, извадени от контекста. Като пример той даде няколко такива твърдения – „Бойко Борисов е само медиен противник, ще изперем Борисов, той е наш приятел. Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник“, „Няма да се борим с корупцията, с мафията, не ни трябва Фалконе“, както и внушения, свързани с европейски политици като Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Радостин Василев: Готов съм да стана жертва на прокуратурата, за да покажа, че ние не трябва да се страхуваме

Радостин Василев, който сам се отказа от имунитета си, след като Иван Гешев му го поиска, заяви пред bTV, че е основен противник на гла...

Кирил Петков каза още, че това, което се очаква да бъде изнесено утре от Радостин Василев ще са синтезирани 4 минути записи, подбрани от над 10 часа материал. „С тях се цели шантаж и дестабилизация“, категоричен бе той.

„Странно е, че след като Денков и Габриел обявиха, че има разбирателство, мандатът се бави, а за утре Радостин Василев е запазил зала в БТА за своята пресконференция. Видяхме какво се случи с главния прокурор, днес чуваме, че мафиоти са разстреляни. Едниствената надежда сме ние и в момента се опитват с последни сили и реален шантаж да взривят създаването на редовно правителство и държавата да остане тяхна“, допълни той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика