Кметът на Стамболийски към Карбовски: Не ме е страх от глутницата, притесняват ме помиярите

24349
Кметът на Стамболийски към Карбовски: Не ме е страх от глутницата, притесняват ме помиярите
Снимка: Община Стамболийски

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев излезе с позиция за твърденията, които се тиражират по отношение на имотното му състояние.

Георги Мараджиев: Когато теглим кредити, знаем за какво ги теглим, другите закопават община Стамболийски

"На днешната сесия на Общинския съвет с гласовете на съветниците от ГЕРБ бе взето важно решение за община Стамболийски. До един обаче г...

Ето какво гласи тя:

"Имотното ми състояние и всички сделки близо година бяха проверявани от Националната агенция по приходите (НАП). През декември 2020 г. проверките на мен, на фирмата, на внучката, на жена ми, на сина ми и неговата съпруга приключиха. В решенията няма посочено нито едно, ама нито едно нарушение! Всички приходи надвишават разходите. А приходите от дивиденти са още от преди да стана кмет през 2015 г. Всички средства до стотинка бяха проверени. Честен труд. Не вярвате! Елате във фабриката да поработите на заплата три пъти по-висока от тази, която взимате. Да видите в малкия град как се работи и как се печелят пари. Тук не е като да си пишеш есемеси и да чатиш в социалните мрежи!

Знаете ли какво е глутница с водач? Ако не знаете, ще Ви кажа. Глутницата чака заповед от водача. И напада. Къса месо. Защото някой ще плати да оплюем, да смачкаме всеки, който не е най-добър, но в момента на дадената позиция по-добър няма. Това е глутницата. А помияр знаете ли какво е? Помиярът се умилква, търси приют, някой да го нахрани, за да се прави на водач пред някоя породиста кучка и накрая подвива опашка и отново е на улицата. Не се притеснявам от глутницата, а от помиярите!

Цялата информация по отношение на имотното ми състояние, с която някои медии заливат през последните дни своите зрители и читатели, е нищо повече от куп фалшиви новини, непроверени и папагалски повтаряни по думите на един бивш общински съветник от Стамболийски, който е осъден на две години условно с четири години изпитателен срок за злоупотреба с евросредства. В списъка от медии, които тиражират фалшивите новини вчера се подреди и г-н Карбовски. Той задава въпроси, без дори да е стъпвал в „малкия град Стамболийски“, както нарича родното ми място. Ще му отговоря, макар че той мен не ме е питал, въпреки че преди известно време ми отправяше поздравления и пожелания за успех в личен чат по месинджър.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев

"След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес ...

Днес ми задава въпроси. Искам и аз да попитам г-н Карбовски кой е казал, че хората в малкия град не могат да имат това, което имат и хората в големия град и защо си мисли, че в малкия град не могат да се печелят достатъчно пари, за да може човек да си позволи определен стандарт на живот? Всичко, което имам е резултат от дългогодишен труд от 1988 г. до 2015 г. в частния бизнес – от продажба на цветя до производството на полиетилен и стреч фолио, и с декларация от 2013 г. много преди да стана кмет, встъпвам в длъжност с декларирани 700 000 лева. Така че, имал съм достатъчно средства много преди да стана кмет и след това всичко съм обявил в декларациите, които всяка година съм подавал. Показах ги на цяла България, обявих и дивидентите в предаването на Антон Хекимян по БТВ преди година, когато пак бях атакуван с фалшиви новини за имотното ми състояние.

И още нещо – щях ли сега да публикувам снимки в личната си страница във ФБ, ако имаше нещо нередно! А за сведение на любопитните – високопроходимият Мерцедес не е мой! Обвиняват ме в някакъв трик, свързан с покупко-продажба на земя и това е пълна лъжа, за което имам документи и също съм показвал вече многократно в медиите. Не мога да повярвам колко глупости се изговориха и изписаха и за някакви несъществуващи данъчни задължения на фирма „ПолипластМараджиев“, която аз създадох и след като станах кмет оставих на сина си, който продължава да я развива и управлява успешно. Ето моя отговор на този въпрос, който фалшиви новини превърнаха вече от въпрос едва ли не в неоспорим факт.

Е аз ще го оспоря:

Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски: Одобряват ни за всеки проект, по който кандидатстваме

Георги Мараджиев е кмет на община Стамболийски за първи мандат. Преди да влезе в политиката се занимава с частен бизнес. Завършил е Вис...

– „ПолипластМараджиев“ ЕООД – Стамболийски не дължи данъци на община Родопи в размер на 150 000 лева. Всички данъчни задължения, споменати във въпросното интервю, за данъчните години 2016 г., 2017 г., 2018 г. и 2019 г. са платени.
– В Пловдивския Административен съд няма дело за неплатени данъци, дължими от „ПолипластМараджиев“ ЕООД.
– "ПолипластМараджиев“ съди община „Родопи“ за неизвършени услуги за близо 63 000 лева плюс лихвите, за които Община Родопи няма право да получи плащане на такса за битови отпадъци.
– Това дело не е за данъци, а за такса и не се води от община Родопи, а от „ПолипластМараджиев“ ЕООД, и не е за 150 000 лева, а е за около 63 000 лева.
– Делото се води, защото по закон никой няма право да се обогатява за сметка на друг, вкючително и община Родопи няма право да се обогатява за сметка на „ПолипластМараджиев“.

Това са моите отговори на въпросите на медиите, които тиражират фалшиви новини. Имам и аз един въпрос: Защо никой не ме попита защо се тиражират тези новини? Отговорът е повече от очевиден: Заради съобщените в публичното пространство имена, които следва да бъдат поръчково злепоставени!!!"

Припомняме, че в материал на журналиста Мартин Карбовски е засегнато името на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев и неговото имотно състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика