Кметът на Тополовград напусна листата на "Нова Република"

2015
Кметът на Тополовград напусна листата на "Нова Република"
Снимка: БГНЕС

Кметът на Тополовград и кандидат за депутат в листите на "Нова Република" в Хасково и Бургас Божин Божинов се оттегли от изборната надпревара, съобщиха от политическата формация.

Повод за отказа му станаха публичните му изяви преди три години във връзка с конфликта за Крим. Тогава зае страната на Русия и обяви, че всъщност Владимир Путин защитавал интересите на руснаците по света. През 2014 г. Божинов дори обяви, че заминава за Крим като доброволец от организацията "Православна зора" с лидер бившият депутат от "Атака" Павел Чернев.

"Нова Република": Политическият картел налага медийно затъмнение срещу нас

Политическият съвет на "Нова Република" остро протестира срещу продължаващите опити за налагане на пълно медийно затъмнение над действи...

"Поддадох се на емоция и отидох в Крим, за да предложа убежище на българите там", обяснява днес Божинов, цитиран от пресцентъра на "Нова република". Той посочва, че никога не е бил доброволец и не е участвал във военни действия, както някои медии са интерпретирали заминаването му за украинския полуостров.

Кметът на Тополовград обяснява, че е преценил, че "това недоразумение" може да попречи на формацията на Радан Кънев. "Никога не съм имал амбиции да ставам депутат, исках само да помогна на "Нова република", защото вярвам в нуждата от истинска и почтена българска десница. Вярвам в каузата на дясното", заявява Божинов и дава заявка да помага на дясното обединение.

Днес той е подал заявление в районните избирателни комисии в Хасково и в Бургас, където бе съответно втори и трети в листите, името му да бъде заличено. От "Нова република" пък му благодарят за решението и за заявената готовност да продължи да работи за успеха на формацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика