X
 
 

Комисията по атестиране одобри Иван Гешев

1502 1
photo of Комисията по атестиране одобри Иван Гешев
Снимка: БГНЕС
Комисията за атестиране и конкурси прие, че номинирания за главен прокурор и настоящ заместник на Сотир Цацаров - Иван Гешев притежава нужните професионални качества за заемане на поста.

Заседанието си комисията проведе съгласно чл. 173, ал. 9 от Закона за съдебната власт, като утре предстои това да се случи и в Етичната комисия, която да се произнесе по неговите етични качества. В заседанието на КАК - ПК участваха 10 от членовете на комисията.

Прокурорската колегия: Иван Гешев е отличен кандидат

Днес се проведе първата комисия на Прокурорската колегия на ВСС. Както е известно - единственият кандидат за главен прокурор - Иван Геш...

Изводът в доклада на КАК - ПК е, че прокурор Иван Стоименов Гешев отговаря на изискването на разпоредбата на чл. 170, ал. 5 от ЗСВ за стаж по чл. 164, ал. 7 от ЗСВ за заемане на длъжността главен прокурор, и счита, че "високият му професионализъм, както и стриктното изпълнение на служебните му задължения са допринесли за последователното му кариерно израстване в органите на съдебната власт".

В доклада е описана кариерата на Гешев от завършването му на Академията на МВР, през помощник-следовател, редови прокурор, ръководител на спецпрокуратурата, до заместник-главен прокурор. Предоставена бе и статистика за работата му.

"Въз основа на проверените документи и след анализ на данните, съдържащи се в достъпните и достоверни публични източници на информация, Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 7.2 и чл. 7.3 от Правилата, счита, че липсват данни, поставящи под съмнение притежаваните от прокурор Иван Стоименов Гешев високи професионални качества, както и че същият отговаря в пълнота на законовите изисквания за заемане на длъжността главен прокурор", пишат от Комисията за атестиране и конкурси.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ciklop50 1 ciklop50 преди 2 месеца Профил на трол?
    Най - вече притежава изключително професионални, комунистически качества в услуга на комунистите от бсп , герб и цялото НС, отявлени престърници русофили!
Последно в Актуално