Контрапротест в подкрепа на Симеонов, Агенцията за децата трябвало да се самосезира

6665
Контрапротест в подкрепа на Симеонов, Агенцията за децата трябвало да се самосезира
Снимка: БГНЕС

Напълно очаквано за българската действителност, след бурната реакция срещу някой властимащ – в случая вицепремиера Валери Симеонов заради думите му към майките на деца с увреждания, че са кресливи жени и "съмнението му", че децата им са "уж болни", вече има обявен контрапротест на протеста на "Системата ни убива", който иска оставката на Симеонов.

Контрапротестът ще се проведе утре, от 10:00 часа пред Министерския съвет. А представянето му във Facebook е повече от покъртително, като са изказани куп хвалебствия по адрес на Симеонов. Ето ги и тях:

Протестите с искане за оставката на Симеонов продължиха и вечерта (Снимки)

Десетки граждани се събраха пред Министерски съвет в столицата и в други градове на страната и вечерта с искане за оставката на вицепре...

"...в подкрепа на човека, благодарение на когото стартира ефективна реформа за изготвяне на ТЕЛК решенията. Човекът, благодарение на когото са спестени милиони, раздавани в циганските гета за деца "инвалиди" с фалшиви ТЕЛК-ове (бел. ред. – заради наредбата вече се дават по-малко пари на хора с няколко заболявания, защото се брои само "най-тежкото"). Човекът, благодарение на когото за първи път от години се взеха мерки за увеличение на пенсиите. Човекът, който се изправи срещу хазартната мафия в България, срещу мутрите и олигархията (бел. ред. – все още няма никакво движение по евентуални промени в парламента, след като Симеонов ги анонсира шумно преди половин година). Човекът, който се зае и реализира изграждането и завършването на оградата по турската граница, спирайки бежанския поток през родината (бел. ред. – за половин година 2000 души са преминали оградата по статистика на МВР). Човекът, който наложи спазването на закона за шума по Черноморието и в България. Човекът, благодарение на когото беше облекчен режимът за сезонни работници от Украйна/Молдова, както и редът за получаване на синя карта. Човекът, който прокара решение в Министерски Съвет за втори лифт в гр. Банско и подготвя възстановяването на лифтовете и пистите на Витоша (бел. ред. – на тричленка ВАС спря решението, следва петчленка, на 15 ноември). Човекът, който спря заграбването на 700 дка природен парк "Бузлуджа" от БСП. Човекът, който реализира самолетна връзка "София - Одеса" в ползва на българите, живеещи в Украйна. Човекът, който реши тежките етнически конфликти в гр. Асеновград (ето КАК) и в гр. Пловдив”.

В призива за контрапротест личи отново отношението към децата с увреждания: "Въпросните деца нямат право и за съжаление не могат да изразят мнението си и дали подкрепят действията на майките им, дали искат да бъдат държани навън и навирани в камери всяка една минута. Ако бяхме нормална държава, Агенцията за защита на детето отдавна щеше да е взела мерки и да се самосезира за държането на тези деца по улиците и тяхното използване за разнородни цели, без да им бъдат осигурявани необходимите грижи”.

В обявлението за контрапротеста се казва и, че "въпросните майки се ползват за сплашване и изискване на оставки на "неудобните" от опозицията" и протестите им са "с изцяло политическа насоченост за дестабилизация на правителството". Припомняме, че вчера (22 октомври) от "Системата ни убива" категорично се разграничиха от всяка политическа партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика