X
 
 

Корнелия Нинова: Борисов номинира най-слабия кандидат, за да си пази обществените поръчки

3154 6
photo of Корнелия Нинова: Борисов номинира най-слабия кандидат, за да си пази обществените поръчки
Снимка: БГНЕС
Искрено се зарадвах на номинацията на Цецка Цачева. Каквото ми е на сърцето, това ми е на лицето. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира дали усмивката ѝ от вчера (2 октомври) при обявяването на кандидатурата на Цецка Цачева е била злорада.

С тази кандидатура вече е все по-видима възможността за промяна на президентската институция. Струва ми се, че ГЕРБ изглеждат по-слаби. Години наред ГЕРБ вдигаше избирателите си първи на дебат, а сега, от юни, изчакват, следват ни. Ако бяха издигнали „страхотен” кандидат, щеше да е оправдано, но за нас кандидатурата на Цачева е слаба, коментира Нинова пред Нова телевизия.

Цветанов отрече, че Борисов се е уплашил да се кандидатира за президент

Бойко Борисов първоначално направи предложението Цецка Цачева да стане президент, като това се случи през лятото. Съвсем закомерно е ли...

Защо г-жа Цачева е най-удобна за нас – първо, парламентът е с рейтинг само 8%, а тя е лицето на парламента. Второ – страшно унизително почна кампанията за нея. Самият Борисов публично изброи трима „по-рейтингови” кандидатури и обясни защо не иска да ги номинира, за да стигне до Цецка Цачева. Изпитах в този момент към нея самочувствие. Излизаш и казваш на хората „абе давам ви най-слабия си кандидат”. Имам обяснение – другите постове са лостове на влияние и власт, особено за обществените поръчки. Борисов предпочете да си запази властта и парите, вместо да търси силен кандидат за президент – това е унизително, убедена е Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП беше категорична, че ген. Румен Радев винаги е имал смелостта да каже „не” на началниците си, когато е трябвало, докато при Цачева не било така. Г-жа Цачева е просто послушен изпълнител – искаме ли да имаме такъв президент, каза Нинова. Като председател на парламента Цецка Цачева допусна противоконституционни закони да минат и да бъдат блокирани от Конституционния съд.

По отношение на предположението, че след президентските избори БСП може да получи „парче от властта”, Нинова категорично отрече. За нас кандидатурата на Цачева има едно обяснение – подготвя се гигантска фалшификация. Не казвам, че ако загубим изборите, те ще са фалшифицирани. Казвам, че се подготвяме и ще направим всичко възможно да няма фалшификации, обясни Корнелия Нинова.

Ще кажа в нощта на изборите какво ще правя, ако БСП ги загуби. Ще отговоря в нощта на изборите, категорична беше Нинова на въпрос ще си подаде ли оставката, ако ген. Румен Радев загуби. Тя определи и като внушения твърденията, че Румен Радев всъщност не е искан от БСП и че Илиана Йотова публично го е предупредила да внимава, защото не партиен член на БСП.

Цачева не се срамува от биографията си, включително от членството си в БКП

С оглед правомощията по Конституция на държавния глава, отговарям на този профил и затова се съгласих. Така официалният кандидат за пре...

Да, казах, че е лъжа, че ген. Радев е човек на оръжейно лоби. Нека Татяна Дончева да каже от кое лоби е ген. Радев, кой точно го е предложил – иначе няма да тичаме да се обясняване, ще ни отиде кампанията, завърши Корнелия Нинова. Тя определи за "двойна болка" факта, че единственото ѝ дете учи и живее в чужбина. Двойна работа имам като политик, за да върнем младите от чужбина в България, посочи Нинова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 •  Alex  4 Alex преди 3 години Профил на трол?
  ЗНАЧИ , ''ДРУГАРКО'' КУРНЕЛИ НИНОВНАЯ, ТОВА Е НАЙ+СЛАБИЯ КАНДИДАТ НА ГЕРБ ? АНДЖЪК , ДЕ , СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ДА ГО ПОБЕДИТЕ ТОЗИ СЛАБ КАНДИДАТ ! ВПЕРЬОД , ТОВАРИЩИ ПРЕЗ ПЛАМЪЦИ И ...... БОЯНЕ ЛИБЕ БОЯНЕ , ПИСНА МИ КЪРВАВИ РИЗИ ДА ПЕРА..... НА РЪКА !!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Бившата седесарка КУРнелия Нинова сега е по-голям католик от папата. Прави се на по-голяма комунистка от страшилищата за българския народ Георги Димитров, Червенков, Югов, Тодор Живков.В коя ли партия ще вършее дебелия й задник след някоя и друга година?!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Бившата седесарка КУРнелия Нинова сега е по-голям католик от папата. Прави се на по-голяма комунистка от страшилищата за българския народ Георги Димитров, Червенков, Югов, Тодор Живков.В коя ли партия ще вършее дебелия й задник след някоя и друга година?!!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Бившият енергиен министър Румен Овчаров и заместничката му Корнелия Нинова така унищожително ръководеха българската енергетика, така се бяха сдушили, че самият Станишев бе принуден да ги отстрани от постовете им заради избухналите множество корупционни скандали с двамата социалистически хубавци.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Тази е егати Вампира...все се опитват да светят с отразена светлина !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Нинова не беше ли изгонена от самия Станишев за далавери в Булгартабак и оказване влияние върху съдебно следствие срещу нея при първата тройна коалиция? Тя не подклаждаше ли бунтове на тютюнопроизводителите срещу ГЕРБ? Не е ли виновна тя, че при управлението на БСП и Доган не успя навреме да организира изкупуването на тютюна и отново имаше стачки, този път срещу новата тройна коалиция БСП, ДПС и виж още ›› Атака? Не беше ли тя от СДС при управлението на Костов? Не е ли старата и дебела другарка прелитащ хамелеон досущ като другаря Олигарски? Не са ли двамцата змии в пазвата на БСП???
  : 0 !