Корнелия Нинова: Борисов номинира най-слабия кандидат, за да си пази обществените поръчки

5230
Корнелия Нинова: Борисов номинира най-слабия кандидат, за да си пази обществените поръчки
Снимка: БГНЕС

Искрено се зарадвах на номинацията на Цецка Цачева. Каквото ми е на сърцето, това ми е на лицето. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира дали усмивката ѝ от вчера (2 октомври) при обявяването на кандидатурата на Цецка Цачева е била злорада.

С тази кандидатура вече е все по-видима възможността за промяна на президентската институция. Струва ми се, че ГЕРБ изглеждат по-слаби. Години наред ГЕРБ вдигаше избирателите си първи на дебат, а сега, от юни, изчакват, следват ни. Ако бяха издигнали „страхотен” кандидат, щеше да е оправдано, но за нас кандидатурата на Цачева е слаба, коментира Нинова пред Нова телевизия.

Цветанов отрече, че Борисов се е уплашил да се кандидатира за президент

Бойко Борисов първоначално направи предложението Цецка Цачева да стане президент, като това се случи през лятото. Съвсем закомерно е ли...

Защо г-жа Цачева е най-удобна за нас – първо, парламентът е с рейтинг само 8%, а тя е лицето на парламента. Второ – страшно унизително почна кампанията за нея. Самият Борисов публично изброи трима „по-рейтингови” кандидатури и обясни защо не иска да ги номинира, за да стигне до Цецка Цачева. Изпитах в този момент към нея самочувствие. Излизаш и казваш на хората „абе давам ви най-слабия си кандидат”. Имам обяснение – другите постове са лостове на влияние и власт, особено за обществените поръчки. Борисов предпочете да си запази властта и парите, вместо да търси силен кандидат за президент – това е унизително, убедена е Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП беше категорична, че ген. Румен Радев винаги е имал смелостта да каже „не” на началниците си, когато е трябвало, докато при Цачева не било така. Г-жа Цачева е просто послушен изпълнител – искаме ли да имаме такъв президент, каза Нинова. Като председател на парламента Цецка Цачева допусна противоконституционни закони да минат и да бъдат блокирани от Конституционния съд.

По отношение на предположението, че след президентските избори БСП може да получи „парче от властта”, Нинова категорично отрече. За нас кандидатурата на Цачева има едно обяснение – подготвя се гигантска фалшификация. Не казвам, че ако загубим изборите, те ще са фалшифицирани. Казвам, че се подготвяме и ще направим всичко възможно да няма фалшификации, обясни Корнелия Нинова.

Ще кажа в нощта на изборите какво ще правя, ако БСП ги загуби. Ще отговоря в нощта на изборите, категорична беше Нинова на въпрос ще си подаде ли оставката, ако ген. Румен Радев загуби. Тя определи и като внушения твърденията, че Румен Радев всъщност не е искан от БСП и че Илиана Йотова публично го е предупредила да внимава, защото не партиен член на БСП.

Цачева не се срамува от биографията си, включително от членството си в БКП

С оглед правомощията по Конституция на държавния глава, отговарям на този профил и затова се съгласих. Така официалният кандидат за пре...

Да, казах, че е лъжа, че ген. Радев е човек на оръжейно лоби. Нека Татяна Дончева да каже от кое лоби е ген. Радев, кой точно го е предложил – иначе няма да тичаме да се обясняване, ще ни отиде кампанията, завърши Корнелия Нинова. Тя определи за "двойна болка" факта, че единственото ѝ дете учи и живее в чужбина. Двойна работа имам като политик, за да върнем младите от чужбина в България, посочи Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com