Корнелия Нинова: Борисов си купува спокойствие за близо 6 млрд. лeва

15364
Корнелия Нинова: Борисов си купува спокойствие за близо 6 млрд. лeва
Снимка: БГНЕС

"Борисов е изхарчил еднолично за две години 5.9 млрд лева. С над 190 решения извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване. Това каза в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше там, заедно с кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Георгиев, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Ние всички си плащаме данъци и такси, които правителството увеличи. След това един човек решава как да се разпорежда с нашите пари. И те не стигат до хората. Те отиват за ремонт на ремонтите, в близките фирми до властта, в къщите им за гости, в личния асансьор на Цветанов. Затова искаме справедливост сега", заяви Нинова.

ДПС отрече Порожанов да е номиниран от Пеевски, обвини Нинова в популизъм

ДПС категорично отрече твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски е номинирал Румен По...

Според нея бедността е големият ни проблем, но той може да бъде решен. "Драстичното увеличение на доходите е възможно. Не е вярно че няма пари. Преизчисляването на всички пенсии би струвало около милиард , а той изхарчи шест без отчет за какво. И би било справедливо. Над един милион от нашите родители, баби и дядовци живеят под прага на бедността. Минималната заплата може да бъде 60% от средната или 660 лв., ако се ограничи кражбата на онези 10 млрд., които изтичат годишно в сивата икономика и в корупцията на властта", отбеляза още Корнелия Нинова.

Премиерът Бойко Борисов

Тя каза, че правителството на Борисов е единственото в годините на прехода, в което има девет оставки, седем от които за корупция. "Корупцията е неговата емблема. Справедливостта е неговата алтернатива. Някои се питат защо да гласувам за БСП? С какво са различни? Преди три години назовах проблема - паралелна държава. Онази, в която официалните институции са параван. Истинските решения се взимат от задкулисието. Подкрепете ни в тази битка срещу паралелната държава",  призова председателят на БСП.

Нинова: Порожанов е обвързан с Пеевски, смяната му не е заради корупцията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че поисканата и приета днес оставка на земеделския министър Румен Порожанов показва двойния станд...

По думите ѝ БСП през тези три години нито за миг не е влизала в договорки. "Предлагаха ни много, отказахме всичко. Понесохме удари, заливаха ни с лъжи, хули, фалшиви новини. Предпочетохме почтеността към вас пред парите и личните облаги. Заедно с вас, хората на България, шест месеца, в над 500 срещи, изработихме план за развитието на страната - "Визия за България". Пак заедно можем да го реализираме, но ни е нужна вашата подкрепа - на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина. Възстановяването на България минава през свалянето на правителството на Борисов. Можем да го направим заедно, заключи Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика