Корнелия Нинова: Една криза не може да се гаси с друга криза

2050
Корнелия Нинова: Една криза не може да се гаси с друга криза
Снимка: БГНЕС

Да, искаме този вот на недоверие да мине. Ще правим промяна на управлението. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос какво всъщност иска.

"С кого и как ще се управлява, нека дойдат избори, да видим кой ще влезе в парламента – по време на такава предизборна кампания се решават такива въпроси", обобщи Нинова. Тя видя в такива въпроси тактика на ГЕРБ да се отклони вниманието от кризи като тази в Перник.

БСП внесе 40 страници с мотиви по вота на недоверие, от ГЕРБ отговориха

78 депутати от БСП се подписаха с искане за вот на недоверие на кабинета "Борисов 3". Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова, ...

Попитана от Нова телевизия за варианта "Белмекен", за да дойде вода в Перник, Нинова отвърна, че служебният кабинет трябвало да положи всякакви усилия за водата и то не само за Перник, а и за други места – като Шумен, Ботевград. "Уважавам това, което каза Йорданка Фандъкова вчера. Тя каза, че една криза не може да се потушава с друга криза", подчерта лидерът на БСП.

Решението да се прави ВиК холдинг е паническо, смята още Нинова, която посочи, че холдингът ще обхване само 50-60% от ВиК-тата – само тези, в които държавата държи управлението, ще влязат. И попита защо се говори за 1 млрд. лева – за какво ще отидат тези пари, откъде ще дойдат тези пари, няма ги в бюджета. 400 язовира са в предаварийно състояние, напомни Нинова. А на въпрос дали БСП ще иска национализация на ВиК сектора, както искаше с ЕРП-тата и какво ще направи като премиер, червеният лидер коментира, че утре (22 януари) социалистическата партия е поканила всички известни хидроинженери, строили големите ВиК проекти. Тя се съгласи, че времето специално за Перник е малко, но позицията ѝ е, че "политиците трябва да стъпим на експертиза".

Нинова напомни, че вече има съмнения за варианта "Белмекен" – например дали стената на язовир "Бели Искър" ще издържи. И попита защо да не се ремонтира първо стената на "Бели Искър", като настоя, че това трябва да се направи първо, а който 5 години не го е направил, да си носи последствията. "Това е голяма опасност", подчерта Нинова, според която първо се гарантира да няма опасност и тогава стъпка по стъпка се докарва вода в Перник. "Ние сме "за" гаранции да няма рискове", каза червеният лидер.

Корнелия Нинова увери, че сега е времето на експертите, но не отговори конкретно защо тогава например преди 15 години червените общински съветници са гласували да се нарежат тръбите от язовир "Пчелина" за "Стомана Индъстри". Тя каза, че не може да се гледа само миналото и попита кой от миналото сега е виновен да се внесе толкова много боклук в България от чужбина, специално от трети страни (държави извън ЕС). "Кой ти е виновен, че за 10 години сте увеличили три пъти цената на водата, а е възстановен 1% от ВиК мрежата", продължи Нинова.

Екоминистърът посочи кои са застрашените язовири

Перник става квартал на София във водоснабдително отношение, няма да има проблем с водата за столичани. Това заяви министърът на околна...

Соцпредседателят определи и позицията на "Обединени патриоти" по кризата с Перник за най-странна. Да изтрият това "патриоти" от заглавието, посъветва тя, като ги упрекна, че тровят собствения си народ и напомни за търговията с документи за българско гражданство. "Патриотите" искат да удържат властта на всяка цена, заключи Нинова.

За финал Нинова коментира ареста на Нено Димов – според нея, ходът има известен смисъл, има и известно потушаване на напрежението. Червеният лидер обаче нападна новия екоминистър Емил Димитров-Ревизоро, който според нея казал, че в ТЕЦ "Бобов дол" не се горели опасни отпадъци, но това не било вярно - на нея ѝ разказал човек, работещ в ТЕЦ-а за добра заплата, че се убол на някаква игла от отпадъци, които се горели, тръгнал по болници и трябвало да напусне работа. И изброи как там имало хепатит А, хората го виждали всеки ден как на ден минавали по 50 камиона с боклук. Припомняме, че Димитров каза друго за ТЕЦ-а – припомнете си какво в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика