Корнелия Нинова няма да дава оставка, не каза кой точно иска да я смени на поста ѝ

3066
Корнелия Нинова няма да дава оставка, не каза кой точно иска да я смени на поста ѝ
Снимка: БГНЕС

Не, няма да си подам оставката. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която беше категорична, че сегашните вълнения за бъдещето ѝ на поста начело на червените не са свързани с желание на Сергей Станишев пак да стане председател на БСП.

Според нея, вътрешните неприятности са следствие на направените от нея вътрешни промени – депутатите на БСП да нямат право да влизат в парламента повече от 3 мандата, председателят на партията да не може да продължи начело повече от 2 мандата, да бъде избиран с широк брой гласове, а не само от вътрешен кръг на БСП.

Корнелия Нинова: Рушите партията с фалшиви новини

"Който иска да оглави партията, да заповяда на състезание пред всички членове". Това заявява Корнелия Нинова в позиция на ръководството...

На някого в главата стои лидерският въпрос, посочи все пак Нинова пред Нова телевизия, но не каза име. Тя е сигурна, че се прави опит БСП да се върне към старите навици – на задкулисни договорки, след като вече е тръгнала по пътя на прозрачността и демокрацията. И обясни, че лично на нея от ГЕРБ не са ѝ предлагали пари, може би защото не посмели. "Искаме да се променим себе си, за да можем да променим статуквото", заяви Нинова.

Тя беше категорична, че общинските структури решават дали да изключват членове на партията, самосиндикално вече не може – както например Станишев изключил Георги Първанов. „Дупката във Варна да не би да я взе друг, а не Георги Гергов. Кой е подписвал с властта – Гергов, Станишев, Ангел Найденов”, хвърли обвинения Нинова.

Факт е, че Националният съвет отхвърли целия доклад на 21 души, които искаха оставката ми, каза соцлидерът. Тя заяви, че в това писмо имало много неверни неща: "Средствата, с които си служат другарите, са фалшиви новини. Там се твърди, че нашите кандидати нямали визия как да управляват общините. Няма община, в която нашият кандидат да не е излязъл с програма. Там се твърди, че непартийните кандидати разбили партията – Румен Томов обедини всички (бел. ред. – новият кмет на Благоевград)".

Попитана защо не се случи така, че БСП да спечели властта, Нинова пак коментира, че имало промяна, но не и революция. На някои места надделя желанието за промяна на управлението, на други надделяха корпоративния вот и заплахата. ГЕРБ надделя в малките населени места, където е по-лесно да притискаш, в по-големите градове БСП имаше по-добър резултат, е тезата на соцлидера. Според нея, трудно се пробивала държавната машина, но лека-полека можело.

Калоян Паргов, БСП: Изборните ни резултати са добри, но са недостатъчни за претенциите, които имаме

Изборните ни резултати са добри, не са за ожалване и оплакване, но са недостатъчни за претенциите, които имаме, върнахме се в мача с че...

По горещия въпрос с болничните, Нинова предложи всяко предприятие да си сключва договор със съответна болница и/или лекар, където служителите да ходят за болнични - така щяло да има директен контрол. Соцлидерът обаче не обясни как ще се преодолява спънката при по-специфични случаи - например нужда от определени медицински специалисти за поставяне на диагноза и съответно болничен престой при по-тежка ситуация, в който случай болницата, където си бил, издава болничен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика