Корнелия Нинова обвини кабинета "Борисов", че подправил данните за икономическия растеж

3869
Корнелия Нинова обвини кабинета "Борисов", че подправил данните за икономическия растеж
Снимка: БГНЕС

Кабинетът "Борисов" е подправил данните за икономическия растеж. Реалният растеж не е 3,5%, а между 0,9% и 1%. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, визирайки данните за икономическия растеж на България през 2019 година.

По думите ѝ, имало доклад на БНБ, според който имало грешка за 2019 година от 4 млрд лева. Имало и грешно подадени данни от митниците, по думите ѝ. "В графата "грешка" са заложили 4 млрд. лева – не можеш да имаш грешка от 4 млрд. лева", обясни соцлидерът.

НСИ: Има забавяне на икономическия растеж

Брутният вътрешен продукт (БВП) на България се повиши през четвъртото тримесечие на 2019 година с 0,7% спрямо третото, когато нара...

Нинова каза, че говорила с експерти от НСИ и БНБ и те потвърдили. "Надявам се, че ще имат смелостта публично да го заявят", заяви тя. "Подозирам, че това е една от причините за забавяне на влизането ни в чакалнята на еврозоната", подчерта Нинова пред предаването "Лице в лице" на bTV.

Те не управляват кризи, създават ги. На месец има по 2 скандала, 25-26 кризи през миналата година, продължи Нинова. „Апартаментгейт”, фалитът на „Олимпик”, скандалът с терасата на бившия шеф на КПКОНПИ, толсистемата, наредба-18 за касовите апарати, пробив в системата на НАП, протестите на медицинските сестри, водната криза, мръсния въздух, вноса и горенето на отпадъците, протестите за Стратегията на детето – изброи Нинова. Според нея, имало и антиевропейски елемент в тези кризи. Тя даде пример с търговията с български паспорти.

Що се отнася до "къщата в Барселона", Нинова смята, че това не е претоплена история. Новото било, че Испанската прокуратура за борба с корупцията разследвала има ли пране на пари, с което Бойко Борисов е свързан. "Аз не вярвам, че българи могат да командват испанската полиция и прокуратура", каза още Нинова на въпрос дали това не е история, съчинена от евродепутати на БСП и президента.

Изборът на нов председател на БСП

Нинова: Правителството създава кризи

"Боклук, вода, мръсен въздух – това е национална криза." Това заяви Корнелия Нинова по време на заседание на Националния съв...

Що се отнася до избора на нов председател на БСП, Нинова обясни, че според нея членовете на партията приемали с много голямо въодушевление да има пряк избор. Имало обаче някои членове от Националния съвет, които искали да върнат старото положение, но това не се е приело от съвета.

Имаме Централна комисия за избор на председател – само 175 от 270 общински структури има актуализирани списъци с членовете, т.е. само 43 000 регистрирани социалисти. Освен да гласуват само активни членове на БСП, трябва да са гласували 50% плюс един, за да е валиден изборът на нов председател. Ако не, рискуваме да идем на Конгрес в състояние на избори, уточни Нинова.

На въпрос дали е в конфликт с Кирил Добрев, Нинова отвърна, че той е кандидат за председател: „Когото избере партията”. Тя отрече, че няма договорка с Добрев, за да може пак да спечели мандат начело на БСП.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика