Корнелия Нинова поиска безплатни и доброволни ваксини срещу Covid-19 (ВИДЕО)

2879
Снимки: ПЦ на БСП

"Не се крийте, а обяснете за ваксините. Настояваме да са доброволни и безплатни. Управляващите да поемат отговорността за последиците и да не винят други за тях", това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова чрез публикация в личния си профил в социалната мрежа Facebook.

Постът беше следствие на изказването й от трибуната в парламента.

Корнелия Нинова работи като санитар в ковид отделение (СНИМКИ)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изглежда работи като санитар - това става ясно от публикация в социалната мрежа Facebook. Нинова работи...

"Вие може да сте съгласни днес да натиснете копчетата без да имате достатъчно информация за какво става дума по отношение на ваксините, но ние искаме да гласуваме информирано, аргументирано и с грижа за хората. Недоверието на българите в мерките и решенията на кабинета са най-големият проблем в кризата с Covid-19", така започна обръщението на Нинова към депутатите от управляващото мнозинство в парламента.

И продължи речта си с настояване премиерът Бойко Борисов да се появи физически в залата.

"Повече от година министър-председателят не е идвал в Народното събрание. Живеем в парламентарна република и парламентът е най-висшият орган в държавата. За никого няма да е новина, че г-н Борисов традиционно, системно и последователно погазва принципите на парламентарната република и държавността."

"Така, както за управлението на ГЕРБ през последните 11 години, той последователно е неглижирал Народното събрание, така днес уплашен от ситуацията отказва да поеме отговорността за последиците от кризата. Днес той иска от нас народните представители да му подпишем празен чек и да ни ползва като индулгенция за това, което предстои - купуването на ваксини и ваксинирането срещу COVID-19. Това заявих в декларация от името на цялата парламентарна група днес в Народното събрание.

Корнелия Нинова: Предлагаме алтернативен бюджет - знаем как и можем да подобрим живота на хората

„Не може един достоен народ да продължава да търпи това. Ние имаме достойнство на българи, трудолюбие, чест, знание. Не можем да ...

Критикувах неявяването на премиера пред депутатите и се обърнах и към управляващото мнозинство и към народните представители, крепящи кворума. Защо искахме министър-председателят да дойде? А не здравният министър, не ни го пращайте, няма нужда от него. Защото министър-председателят е единственият, който знае за същността, последователността, обсъжданите решения и вземаните решения в Европейската комисия. Така аргументирах искането на БСП министър – председателят да се яви в парламента и да бъде изслушан по темата с ваксините.

Мога да ви цитирам много негови изявления за съжаление от джипа или от Фейсбук за участието му в Съвета на Европа, за разговорите му с г-жа Фон дер Лайен, Шарл Мишел и всички лидери на ЕС по тази тема – ваксините. Той е единственият, който може да ни даде обективна информация как приключиха тези преговори – какви ваксини са договорени, какви количества, на какви цени, безплатни, платени, задължителни, незадължителни.

Подчертах, че тези въпроси ги поставя българското общество: Вие много добре знаете, че българското общество е разделено за COVID и ваксините. Единственият начин да дадем сигурност и спокойствие на българските граждани е да дадем информираност и прозрачност. Това е нашето задължение днес, а не просто да натискате едни копчета без да знаете за какво гласувате. Ако наистина сме държавници, ще го извикате да дойде.

Не се крийте зад парламента, погазвайки парламентарната република. Елате тук г-н Борисов и обяснете на българския народ какво правите. Пропуснахте златно време да обясните. Но сега, когато цялото общество е настръхнало и разделено, ние трябва да дадем на българите спокойствие, сигурност, прозрачност и информираност на българските граждани.

Страхът на Борисов ще се отрази на България – на това дали хората ще приемат да се ваксинират или не. Не е страшно да не се дойде в парламента, но ще е опасно, ако не дойде. По този начин ще задълбочи разделението, ще увеличи недоверието, а то е най-големият ви проблем в кризата с Ковид. Ако Борисов не дойде днес, той лично ще е отговорен и ще е причина за това недоверие да се увеличава. Поемете си отговорността за последиците и не винете никого друг за тях", завършва Facebook публикацията на Корнелия Нинова.

СЗО: Следващите 3 до 6 месеца ваксините няма да са достатъчни да спрат нов пик на COVID-19

Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест месеца в световен мащаб няма да има достатъчно ваксини срещу ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика