Корнелия Нинова се обяви за жертва на Делян Пеевски: Размаза ме

7968
Корнелия Нинова се обяви за жертва на Делян Пеевски: Размаза ме
Снимка: БГНЕС

Бях единственият човек, който се опълчи срещу Делян Пеевски в политиката, вероятно и досега, и той ме размаза – чрез уволнение и съдебно дело. Това каза Корнелия Нинова, визирайки темата „Булгартабак”. Припомняме, че между 2005 и 2007 година тя беше председател на УС на „Булгартабак” и зам.-министър на икономиката и енергетиката. Делян Пеевски също беше зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии в същото правителство - на Сергей Станишев.

Като заместник-министър от мен искаха да се продаде холдинга за 100 млн. евро, след като само по сметките на компанията имаше 600 млн. Не се съгласих, уволниха ме. Искаха от мен и да се продаде жито от Държавния резерв, не се съгласих. Искаше се от мен да се даде лиценз на компания за хазартни игри, не се съгласих – затова ме уволниха, обясни Нинова пред Нова телевизия. Тя обаче не можа да се сети на кого е трябвало да се продаде „Булгартабак” – тогава имало само интерес.

Гласуването на референдума на Слави ще е различно, може да има злоупотреби

Съществена разлика по отношение на бюлетините за президентски избори и за референдума на Шоуто на Слави може да доведе най-малко до объ...

На въпрос защо шест години по-късно тогава БСП се съгласи да се управлява с ДПС, Нинова отвърна – защото нямахме достатъчно гласове в парламента и трябваше коалиция, а с ДПС по политиките имахме близки мнения.

Фантасмагорично – така Нинова отговори задочно на премиера Бойко Борисов, че червеният кандидат за президент ген. Румен Радев е гласен за „новия Орешарски” с помощта на ДПС. Нинова определи думите на Борисов за „тежко лицемерие”, защото сам е признал, че е канил на разговори ДПС, докато БСП не е правила такова нещо.

Какво си фантазира Борисов си е негова работа. Не сме канили на разговори ДПС относно кандидатурата на ген. Румен Радев за президент и не разчитаме на подкрепа от тях. Мисля, че ген. Радев ще победи на балотажа, обясни Корнелия Нинова. Тя призова „тези, които не харесват ГЕРБ и политиките ѝ, да дойдат да подкрепят промяната”.

Нинова обясни и, че не е вярно, че Румен Радев бил на едно мнение по повечето теми и политики с Цецка Цачева. Като пример Нинова даде споразумението за свободна търговия с Канада CETA и санкциите срещу Русия – Радев бил твърдо против и двете, докато Цачева казала, че не подкрепя санкциите, а след това кабинетът ги подкрепил.

Местан: Борисов не заслужава подкрепата ни, но е опасно Радев да победи

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан се обърна към премиера Бойко Борисов относно изказването му от тази сутрин, че "няма нищо по-лошо от непои...

Червеният лидер обясни и, че БСП внася законопроект в големите търговски вериги да има задължително определен процент продукти българско производство. По темата имаше коментар от Владимир Каролев и Андрей Райчев. Според Нинова този законопроект бил подкрепа за малките производители, а ГЕРБ – не. Затова ГЕРБ подкрепили CETA – ако това споразумение влезе в сила, край с малките производители. Ще влязат по-евтини стоки и с ГМО – Канада е единствената държава, която съди ЕС заради забрана за ГМО, каза Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика