Корнелия Нинова: След Нова година БСП внася вот на недоверие към кабинета

3509
Корнелия Нинова: След Нова година БСП внася вот на недоверие към кабинета
Снимка: БГНЕС

Веднага след Нова година ще внесем вот на недоверие към кабинета. Това заяви пред БНР зам.-председателят на БСП лява България Корнелия Нинова.

Тя обясни, че досега левицата не могла да го направи, защото гласове не са били достатъчни. "Но сега ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видим дали те ще подкрепят този вот. Една от темите ще бъде здравеопазване и ще видим дали те са такива, или всичко е цирк”, каза зам.-председателят на партията.

Миков: Предколедно ще паднат министерски глави

"Ще бъдат сложени предколедно пред публиката няколко министерски глави и какво от това? Това ще промени ли политиката, защото оставката...

Вчера, 12 декември, в Поморие беше заседанието на ръководството на ДСБ, на което националното ръководство на партията взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ. 

"Решението на ДСБ да излязат в опозиция е политическа шизофрения”, коментира обаче Нинова. По думите й те излизат в опозиция, при положение, че са в Реформаторския блок (РБ), който обаче подкрепя управлението. "Дори се заговори, че те били единствената опозиция, при положение, че те подкрепяха дясната политика на ГЕРБ”, възмути се тя.

Нинова припомни, как ДСБ са подкрепили 16 милиардния заем, бюджета със замразени социални плащания, здравна реформа, която може да бъде наречена геноцид спрямо хората, образователна реформа, нанасяща сериозен удар върху държавните училища за сметка на частните. „Всичко това се случи с гласовете на ДСБ и изведнъж, за една нощ, те станаха опозиция. А решението Москов да остане в кабинета ясно доказва, че правителството не е съставено на политически принцип, а е клуб по интереси”, категорична бе Нинова. 

Нинова подчерта, че БСП не желае да участва в това управление и остава в опозиция. "Не участваме в политика, която замразява майчинските, вдига пенсионна възраст, тегли милиарди заеми, харчи безразборно. Това е принципен, а не личен въпрос”, обясни тя и допълни, че левицата има принципни решения за политиките. „Държим за промяна в политиката. Това за нас би била причина за предсрочни избори, а не караниците при управляващите. Заради тези пазарлъци в коалицията, ни чака политическа нестабилност, която няма да доведе до нищо добро за хората в страната”, каза още Нинова.

Антоний Гълъбов: Сценариите за дестабилизация и предсрочни избори ми се струват пресилени

Третото гласуване на промените в Конституцията, изборът на нов правосъден министър и приключването на парламентарната сесия ще дадат пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика