Костадин Костадинов: Дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго

4555
Костадин Костадинов: Дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго
Снимка: Actualno.com

Трудно е да се определи начинът, по който "Има такъв народ" търси подкрепа за кабинета си - странен, нетрадиционен начин, определено е нещо новаторско в българската и европейската политика. Това каза лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНТ. Според него всяко нещо, което "раздрусва" българската политическа система, е добро.

"Понякога новите неща преминават доста болезнено и да се преосмислят някои начини, по които са се държали политиците към голяма част от българските граждани. Времето ще покаже, но за самата политическа система в нашата страна могат да се кажат само лоши неща", смята още той. Заявеното мнение за подкрепа от страна на ДПС е най-скандално от всичко, каза лидерът на "Възраждане".

Костадинов: Преди 7 години основахме "Възраждане", по-добре да умрем свободни, отколкото да живеем като роби

"На 2 август 2014 г., Илинден, в първата българска столица Плиска се събрахме няколкостин българи, за да положим основите на Възраждане...

"Лошото е, че ако тук до момента говорим за стил на поднасяне на политики, когато разговорът стане сериозен, виждаме, че там има на практика едни приоритети, които се представят за приоритети, а всъщност са незначителни на фона на големите проблеми на нашата страна. След месец трябва да има преброяване, което ще покаже, че сме под 7 милиона, а може би сме и под 6 милиона, ние имаме демографска катастрофа, и това е проблемът на проблемите, за който трябва да работят всички. Тази тема въобще не е в общественото пространство, за това вина носят политиците", заяви още Костадинов. Друг проблем според него е българското образование, което "създава огромна маса от непросветени хора".

"Изказването на Пламен Николов звучеше като изчитане на предизборна брошурка. От него се очаква да говори конкретно и ясно" Така коментира изказването на кандидата за премиер Пламен Николов в предаването на БНТ "Панорама". "Партия "Възраждане" ако беше влязла в парламента, щеше да сложи на масата на преговорите нашите приоритети. И ако имаме уверението, че ще бъдат включени тези приоритети, тогава нямаше да има проблем да подкрепим това правителство. Вероятността да се състави кабинет е голяма, макар че ще бъде предмет на политически компромис, който ще доведе до това на следващия ден да има всякакви претенции от страна на тази, които са го подкрепили. И по тази причина дори и да се състави кабинет, няма да издържи дълго", смята лидерът на "Възраждане".

Костадинов смята, че България трябва да предоговори условията си на членство в ЕС, защото това членство не е изгодно за нас като народ и държава. Той изрази притеснение от проектоплана за устойчивост и развитие, заради "буквалното унищожаване на ТЕЦ-овете и въглищната индустрия". Според него трябва да се запазят българските ТЕЦ-ове, да се инвестира в чиста въглищна технология, както и да се предоговорят условията по "зелената" сделка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика