Костадинов: Ако трябва да стана курбан, ще стана

15033
Костадинов: Ако трябва да стана курбан, ще стана
Снимка: Actualno.com

"Вчера, когато беше обявена кандидатурата ми за президент на България, ми се обади приятел, който ми каза следното - явно си решил да ставаш курбан за тоя народ, който обаче не го заслужава. Само че аз друг народ и друга Родина нямам.

Тогава си спомних думите на Хаджи Димитър пред четата му, когато ги заклева преди навлизането в България преди геройския им поход през 1868 г. Пред събралите се 128 четници той казва следното - ние отиваме да станем курбан за свободата на България и да отворим очите на българите, че има кой да мре за тях! След това произнася своята клетва, която може сами да видите тук.

Костадин Костадинов: Ще стигна до балотажа на президентските избори

"Не случайно избрахме Деня на независимостта, за да обявим кандидатурата си за президент и вицепрезидент". Това заяви лидерът на партия...

Е, ако трябва да стана курбан, ще стана! И аз искам да отворя очите на моя народ! Достатъчно ни лъгаха, достатъчно робувахме! Зад мен са десетки хиляди хора, които ми вярват, ако ги подведа или излъжа, проклет да съм! Още повече, че ще водя не една, а две битки - заедно с моите съмишленици от "Възраждане" ще водя и две листи за народни представители във Варна и София", пише лидерът на партията Костадин Костадинов във Фейсбук.

"Ке се арчиме, братя българи! Време ни е за Възраждане!

Да живее България!"

"Възраждане" издига председателя на партията Костадин Костадинов за президент на предстоящите избори. Това съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА Николай Дренчев от политическата формация вчера. Кандидат за вицепрезидент ще е Елена Гунчева.

Възраждане: Принуждаването към задължително ваксиниране срещу Ковид-19 нарушава гражданските права

"Принуждаването към задължително ваксиниране срещу Ковид-19 нарушава гражданските права, гарантирани от Конституцията и редица междунар...

Националният комитет на партията реши да издигне свои кандидати, защото е крайно време България да има един достоен и независим от външни фактори и посолства държавник, каза Дренчев.

България има остра нужда от президент, който да защитава националните интереси, заяви зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев. Той изреди сферите, в които според тях настоящият държавен глава не отстоява категорично българския интерес - въвеждане на еврото, енергийната независимост, американските бази в страната.

На въпрос на Actualno.com за повдигането в публичното пространство на темата за президентска република, Цончо Ганев посочи, че от партията са против такъв вариант. "Само си представете какво би станало, ако България беше президентска република по времето на Плевнелиев", заяви той.

Сред аргументите на партията са и и това, че Радев бил продължил политиките на Борисов по отношение на затварянето на въглищните централи, купуването на американските F-16 и налагането на същите противоепидемични мерки. От "Възраждане" не одобряват въвеждането на еврото в страната. Следващият президент на България трябва да има ясна и точна позиция по този проблем и да я отстоява, посочи Ганев. Той се обяви още против всякаква принуда за ваксинация срещу COVID-19 в страната. Според "Възраждане" тя трябва да бъде изцяло доброволна.

Ганев заяви още, че новият държавен глава не трябва да е завършил военна академия в САЩ и трябва да постави въпроса за американските бази в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика