Костадинов призова гражданите в САЩ: Поучете се от България, не убивайте и не пращайте хора в резервати

10198
Костадинов призова гражданите в САЩ: Поучете се от България, не убивайте и не пращайте хора в резервати
Снимка: Фейсбук профил на Костадин Костадинов

"Вече почти седмица Съединените американски щати се намират почти на прага на гражданската война. Тежки сблъсъци на расова и етническа основа заплашват да разрушат крехкия етнически мир в страната.

Ние от Възраждане заявяваме своята загриженост за състоянието на демокрацията в САЩ и напълно подкрепяме опитите на президента Доналд Тръмп да възстанови реда в страната."

Костадин Костадинов пред Actualno.com: На 15 юни организираме нов национален протест (II част)

В първата част на интервюто ви запознахме с позицията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов за замърсяването във Варненското ез...

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на протест пред американското посолство, където заедно със симпатизанти на партията призова за спазване на законите в САЩ.

Събралите се протестиращи издигнаха лозунги в подкрепа на американския президент Доналд Тръмп и срещу терора на протестиращите срещу расизма в САЩ.

Българите, подкрепящи американския президент, бяха написали най-различни лозунги като: „Животът на белите има значение“, „Спрете терора на черните“, „Не на расизма“, „Подкрепа за Тръмп“.

"За разлика от САЩ, България и българите имаме силен, вековен положителен опит в съжителството с представителите на различни етноси, култури и религии. Ето защо ние от "Възраждане" сме готови да споделим този опит с американското правителство и да окажем неоценима съюзническа помощ при очертаващата се отвъд океана тежка вътрешна криза.

И нека това не бъде разглеждано като намеса във вътрешните работи на нашият съюзник и партньор. Ние просто следваме утвърдената евроатлантическа практика, приложена на думи и дела в такива държави като Ирак, Сирия, Либия, Афганистан и още десетки други", посочи Костадинов.

Анализ: Светът очаква решенията на Тръмп

Тъй като администрацията на Тръмп се оказа в трудна позиция що се отнася до преодоляването на безпрецедентните си вътрешни проблеми, пр...

"През последните дни в САЩ обект на посегателство са само и единствено бели хора. САЩ обикновено обичат да поучават другите държави. Сега дойде време ние да им помогнем със съвети, след като те явно не се справят със своите етнически проблеми.

Ние бихме могли да им кажем как да се оправят с хора, които не са с техния цвят на кожата и техния етнически и расов произход, без да ги избиват и хвърлят в резервати както направиха с индианците. Няма големи и малки държави, има само големи и малки държавници", посочи още лидерът на "Възраждане".

На въпрос дали има расизъм между българското и ромското население, Костадинов посочи, че такъв наистина има.

Наблюдава се сериозен расизъм към нас, българите. Ние сме обект на обратна дискриминация. През последните 30 години беше насаден страх от малцинството в България, в голяма степен и със съдействието на хората, които в момента обитават тази сграда отсреща.

Виждаме обаче, че в САЩ се случва нещо, което ни плашеха, че ще стане тук в България. Точно поради тази причина сме тук, за да подкрепим човека, който според нас е гласът на здравия разум.

Аутопсията: Флойд е имал COVID-19, открити са и следи от наркотици

Афроамериканецът Джордж Флойд, който почина след задържането си от полицията в град Минеаполис, щата Минесота, е бил болен от коронавир...

Разбрах, че утре в София ще се проведе митинг, който е в подкрепа на това, което се случва в момента в САЩ. Тоест, митинг в подкрепа на вандализма, нападенията над бели хора и така нататък.

Незнайно защо, с изсмукани от пръстите доводи, че всъщност щял да бъде и срещу дискриминацията на т.нар. роми. А такъв народ роми няма, казвам го като доктор по етнография. Има цигани и в тази дума няма нищо обидно", допълни Костадинов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика