Красен Кралев: Спортният министър страда от дефицит на интелект

8134
Красен Кралев: Спортният министър страда от дефицит на интелект
Снимка: БГНЕС

Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски капацитет, но и от дефицит на интелект. Или просто търси внимание!? Това написа бившият спортен министър Красен Кралев във Facebook по адрес на своя наследник от служебния кабинет.

"Господин Кузманов, време е да си съберете багажа и да напуснете ММС. Няма да липсвате на никого, най-малко на спортната общественост!", допълва Кралев.

Той започва статуса си с цитат на Марк Твен, който гласи:

"По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения".

Според Кралев министърът и неговият екип продължават да се давят в собственото си незнание. "Андрей Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи вече три месеца", категоричен е той.

Повод за гнева му са думите на Кузманов, че 30 млн. лв. липсват от спортното министерство. 25 млн. лв. са обществените поръчки и още 5 млн. по програмите. Служебният министър изрази и съмнение по отношение на това дали въобще е започнало и реновирането на физкултурните салони за 25 млн. лв.

"Усещайки, че времето им изтича, узорпаторите на властта правят последен опит да бъдат запомнени. Уви, показвайки отново и отново глупост и невежество", отговаря му от своя страна Кралев.

Ето пълната публикация на бившия министър:

“По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения!” Марк Твен

Служебният министър на младежта и спорта на Румен Радев и неговият екип продължават да се давят в собственото си незнание. Андрей Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи вече три месеца.

Усещайки, че времето им изтича, узорпаторите на властта правят последен опит да бъдат запомнени. Уви, показвайки отново и отново глупост и невежество.

Повтарям отново, че единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Андерй Кузманов! И питам: Защо служебният министър не може да отговори на моя въпрос - защо не е проведена процедурата за избор на строителен надзор?!

1. Андрей Кузманов твърди, че работата по физкултурните салона не е започнала-откровена лъжа! На 5-ти юли с Бойко Борисов открихме завършения физкултурен салон към СОУ "Отец Паисий" в село Тополово!

2. “Под въпрос е къде са отишли 30 млн. лв. от общо 60 млн. лв. бюджет на Министерството на младежта и спорта”-откровена лъжа!

Бюджетът на Министерството е 90 млн лева, които до последната стотинка са изхарчени по правилата. 25-те милиона за физкултурни салони са допълнителни средства към бюджета на ММС, дадени с постановление на Министерски съвет.

3. Фирмите не са създадени “вчера”, става въпрос за консорциуми от фирми с дългогодишна история и експертиза за участие в процедурите по ЗОП! Имах надежда, че за три месеца временният министър ще успее да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по Закона за обществените поръчки. Това така и не се случи.

Всичко изброено съм го повтарял многократно. Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски капацитет, но и от дефицит на интелект. Или просто търси внимание!?

Господин Кузманов, време е да си съберете багажа и да напуснете ММС. Няма да липсвате на никого, най-малко на спортната общественост!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика