Красимир Янков: Няма да подкрепим експертен кабинет в рамките на този парламент

4074
Красимир Янков: Няма да подкрепим експертен кабинет в рамките на този парламент
Снимка: Архив

 

БСП е на улицата и протестира. Призовали сме членовете и симпатизантите си да подкрепят спонтанния гняв на хората.“ Това каза по Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Попитан, дали левицата би подкрепила експертен кабинет в рамките на настоящото
Народно събрание, депутатът заяви, че въпросът е бил обсъден на последния пленум, на който е взето решение БСП да не участва в консултации и да не поема отговорност за коалиционно правителство в този парламент. „Много примери за корупция могат да бъдат дадени, но на вота на недоверие ние ще покажем причините за появата и системата за възпроизвеждането й“, каза Красимир Янков по темата за вота на недоверие.
Според него корупцията се генерира на три етапа: с назначение на некомпетентни и неподготвени хора в администрацията, които са в зависимости с корпоративните съюзници на Борисов; постоянната промяна на законодателството, водещо до двусмислено тълкувание и на ниската ефективност на преструктурираните институции борещи се с корупцията. „Корупцията се толерира от властта“, категоричен беше той. „Възмутен съм от поведението на Корнелия Нинова.
Лидер се става не с постове от Фейсбук, а когато те припознаят хората и членовете на ръководството на партията в лицето на Националния съвет. Тя показва, че не е пригодна да бъде ръководител и провокира раздорите в левицата.“ Янков информира, че докато вчера се е провеждал легитимно свикан пленум, тя е давала пресконференция пред медиите, а мандатът й на председател даже е изтекъл. Той акцентира, че Уставът на БСП важи за всеки член и на пленума и на партията. „Първият, който трябва да даде пример за спазването му е председателят на Националния съвет“.
По-думите на Красимир Янков не е важно кой ще е начело на БСП, а как БСП ще бъде възприета като алтернатива, за да бъде начело на държавата. „Трябва да освободим Корнелия Нинова и да изберем заместващ ръководител от Националния съвет – пръв сред равни и БСП ще започне да функционира, както когато е получавала доверие“.

"БСП е на улицата и протестира. Призовали сме членовете и симпатизантите си да подкрепят спонтанния гняв на хората.“

Красимир Янков: Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент

“Корнелия Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент. Така легитимния орган, в лицето на Нацио...

Това каза по Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков.

Попитан, дали левицата би подкрепила експертен кабинет в рамките на настоящото Народно събрание, депутатът заяви, че въпросът е бил обсъден на последния пленум, на който е взето решение БСП да не участва в консултации и да не поема отговорност за коалиционно правителство в този парламент.

„Много примери за корупция могат да бъдат дадени, но на вота на недоверие ние ще покажем причините за появата и системата за възпроизвеждането й“, каза Красимир Янков по темата за вота на недоверие.

Според него корупцията се генерира на три етапа: с назначение на некомпетентни и неподготвени хора в администрацията, които са в зависимости с корпоративните съюзници на Борисов; постоянната промяна на законодателството, водещо до двусмислено тълкувание и на ниската ефективност на преструктурираните институции борещи се с корупцията. „Корупцията се толерира от властта“, категоричен беше той.

Красимир Янков: Корупцията, неравенствата и липсата на справедливост изкараха хората на улицата. Те не усещат помощ от държавата

„Има опити да се внуши, че гражданите протестират в подкрепа на президента, но те са гневни на управлението на Борисов, заради бе...

„Възмутен съм от поведението на Корнелия Нинова. Лидер се става не с постове от Фейсбук, а когато те припознаят хората и членовете на ръководството на партията в лицето на Националния съвет. Тя показва, че не е пригодна да бъде ръководител и провокира раздорите в левицата.“ Янков информира, че докато вчера се е провеждал легитимно свикан пленум, тя е давала пресконференция пред медиите, а мандатът й на председател даже е изтекъл. Той акцентира, че Уставът на БСП важи за всеки член и на пленума и на партията. „Първият, който трябва да даде пример за спазването му е председателят на Националния съвет“.

По-думите на Красимир Янков не е важно кой ще е начело на БСП, а как БСП ще бъде възприета като алтернатива, за да бъде начело на държавата. „Трябва да освободим Корнелия Нинова и да изберем заместващ ръководител от Националния съвет – пръв сред равни и БСП ще започне да функционира, както когато е получавала доверие“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com