Красимир Янков: Това ръководство на БСП не дава посока за бъдещето

3333
Красимир Янков: Това ръководство на БСП не дава посока за бъдещето
Снимка: Архив

"БСП се нуждае от промяна, за да бъде наистина алтернатива на това управление и да промени към по-добро животът на българите. Показват го и резултатите от социологическите проучвания." Това заяви по телевизия BG On Air народният представител и кандидат за председател на БСП Красимир Янков.

На въпрос, дали има разписана управленска програма, той заяви, че още през февруари, заедно с над 100 леви интелектуалци и политици са изготвили "Платформа за демократичен социализъм", в която е описан пътят и идеите по който да върви БСП. "Никой друг от кандидатите не е отговорил на въпроса, каква трансформация трябва да претърпят идеите за пътя на партията, за да е адекватна на промените в настоящия век. Тя трябва да бъде изведена в реалността на новото време", каза Красимир Янков.

Красимир Янков на Бузлуджа: Демократичният социализъм е нашият хоризонт

На страницата си във Фейсбук, депутатът от БСП Красимир Янков написа: „Подмяната е невъзможна, заличаването на историята абсурдно...

Народният представител обясни още, че командно-административният подход на работа на ръководството трябва веднага да бъде прекратен. "В цялата си история нашата партия е работила на принципа на убеждаването, на чуване на аргументите и позициите на всички страни, за да вземе решение с консенсус. Днес се раздават команди, като в партията на Бойко Борисов", заяви Красимир Янков.

На въпрос, дали прекият избор за ръководство на БСП е стъпка напред, Янков обясни, че още през 2008 г. е било преценено, че не може да се проведе в левицата. "В момента ръководството прави всичко възможно изборите да се манипулират и фалшифицират. В началото на кампанията ще направя изявление за това, което се случва. Налице е отказ да се свика Национален съвет, за да се даде старт на кампанията, на който по правило кандидатите за председател трябва да представят вижданията си за промяна.", заяви Янков. Окончателно: БСП избира пряко председател на 12 септември

Народният представител сподели опасенията си, че е възможен още по-голям срив на доверието на хората в БСП от настоящите 10%, заради решенията на настоящото ръководство.

"Няма работещи ръководни органи на партията, няма политическа позиция за протестите. От началото им не е свикан Националният съвет – ръководният ни орган. Хората очакват политика, а няма кой да даде посока за бъдещето. БСП все едно я няма, за да даде посоката". Това каза Красимир Янков в отговор на въпрос, защо левицата не бива припозната, като алтернатива на настоящата власт, въпреки протестите в цялата страна.

Янков: Корупцията е емблемата в управлението на Бойко Борисов (ВИДЕО)

БСП трябва да покаже на хората, че има воля и готовност да управлява така, че законите да важат еднакво за всички. Можем да прекратим ...

Събирането на актива на ГЕРБ в София, Янков определи, като демонстрация на сила от страна на Борисов. "Той прави масови мероприятия преди избори. Това събиране не беше конференция, а изявление на политически лица. Там няма диалог. Борисов мобилизира партията си, като я предупреди, че може да подаде оставка", обясни народният представител от левицата.

Той беше категоричен, че Борисов не разбира, какви процеси протичат в обществото. "Не разбира, защо му искат оставката и прави отчет, като строителна фирма. Но ГЕРБ не е такава, а се очаква да прави политики. Борисов няма намерение да подава оставка", заключи Красимир Янков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика