Красимир Каракачанов постави условия за общо явяване на патриотичния фронт на предсрочните избори

3579
Красимир Каракачанов постави условия за общо явяване на патриотичния фронт на предсрочните избори
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната, вицепремиер и настоящ лидер на ВМРО Красимир Каракачанов постави няколко условия за формирането на широка патриотична коалиция за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

На пресконференция в централата на партията, той обясни, че пред ВМРО като най-голямата патриотична формация стоят няколко варианта за изборите - да се явят самостоятелно, да тръгнат да правят тюрлюгювеч между партиите и да се потърси обединение между патриотичния вот.

Това обединение може да стане на принципите – да се спре разделянето на русофили и русофоби, национално помирение, политическите сили да намерят сили в себе си да преодолеят разделението като си подадат ръка, икономиката и демографската криза и опитите да бъдат подменени традиционните български ценности, ясно отстояване на българския национален интерес.

Другият приоритет, който открои Красимир Каракачанов е темата за Конституцията, която трябва да бъде преразгледана и променена в засилване на правомощията на президентската институция, намаляване броя на депутатите според населението, финансова децентрализация на общините, засилване на регионалното самоуправление.

Каракачанов посочи, че проблемът не е в структурите, избирателите и депутатите на патриотичните формации, а в лидерите на патриотичните формации. Всички сме виновни и за това предлагам на моите колеги – НФСБ, Атака, Воля да направим крачка в страни и да не участваме в конфликти. Бъдещият български парламент няма да бъде по-лек от този, категоричен беше Каракачанов.

"Желанието да прецакаш опонента си, правейки компромиси с националните интереси, е необходимо да има силни и обединени патриоти в парламента", подчерта бившият министър на отбраната.

Каракачанов се надява да няма разделение сред патриотите и да се явят заедно на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

„Това беше възможно най-грозният български парламент, който поне аз съм наблюдавал. Това беше един парламент, в който надделяха желанието с бързите промени в законодателството да се решават партийни и лични проблеми, а не парламент, който да поработи поне една година и да промени политики или законодателство, което ще бъде полезно за хората“.

Такава оценка постави лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за краткия живот на 45-то Народно събрание. По думите му стигнало се дотам, че дори една стара муцуна от червените среди обяснила цинично, че лично тя правила поправката „Джамбазки“. „Тези хора имаха за цел да променят да променят Изборното законодателство за своя полза и нищо повече“, ядоса се Каракачанов.

Той бе категоричен, че 45-тият парламент бил едно грозно явление, в което част от партиите в него се опитали да решат предстоящите проблеми на парламентарни избори със законови промени.

"Една друга стара муцуна, която също говорила против мутрите е автор на избирателния кодекс, по който така ударно бил променен отново в тяхна полза. Същата тази стара муцуна направила нов избирателен кодекс, само че не ги обслужил. Това са хора, които умеят добре да плюят, храчат и да викат, но не могат да мислят, а съм убеден, че не са чели историята на България, всяко нещо, което правиш в своя полза неминуемо се обръща срещу теб“, изтъкна Каракачанов.

Другото голямо предателство, което било извършено е навсякъде извън ЕС да се откриват безразборно секции, посочи Каракачанов.

"Този парламент не се погрижи за вдигане на пенсиите или на заплатите, а се погрижи за вдигане заплатите на депутатите. Според него всяко нещо, което се прави като предизборни промени в законодателството, се обръща срещу тези, които го правят.", допълни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагаев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика