"Куцук-куцук, главата ми е здрава" - бисерите на Бойко Борисов при представянето на кабинета (ВИДЕО)

12706
"Куцук-куцук, главата ми е здрава" - бисерите на Бойко Борисов при представянето на кабинета (ВИДЕО)
Снимка: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви имената на министрите в проектокабинета на ГЕРБ. Това стана чрез живо излъчване във Facebook страницата му от болницата, където в понеделник вечерта бе опериран заради скъсан менискус.

Монологът му беше изпъстрен с бисери от типа: "Куцук-куцук, ама главата ми е здрава" и "По-бързо, че конците ми кървят", затова решихме да ви представим всички запомнящи се цитати от днешните включвания на министър-председателя в оставка:

„Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическият човек" - в началото на монолога, коментирайки резултата от парламентарните избори.

"Демокрацията е такава. Искаме да бъдем достойна опозиция, въпреки че сме първи. Те ако имаха малко морал, малко да се бяха събличали да играят физическо - слагаш председател на парламента от първата политическа сила" - коментирайки резултатите от гласуването за председател на Народното събрание, при което беше избрана Ива Митева от "Има такъв народ". 

"Надявам се, че всички си спомнят най-добрия барабанист, завършил в Холандия. Обади им се и ги питай "що сте против мен, лошо ли свиря? Айде да се надсвирваме". Щото явно във времето ще се надсвирваме и надпяваме" - докато представя кандидата на ГЕРБ за министър на културата - Калин Вельов.

"Те са по-умни, по-можещи, по знаещи, за красиви не спорим. Калин Вельов какви плочки има, искам да те видя по плочки с барабаните. Защото виждаш на правната комисия момчето какво е. И ние, в ГЕРБ, ако знаеш какви тигри имаме. Я малко се разголете и вие, явно това е новата вълна, това е новата политика, отговорната политика" - коментирайки опонентите си от "Има такъв народ".

"И сега вие сте кандидати за премиери, министри, вицепремиери, но ме слушате. Не защото съм по-силен физически, а защото съм доказал мъдростта си през тези години. Иначе Любо (Любен Дилов-син) нямаше да седне до мен. Ние от няколко години по един път в месеца сядаме и си говорил по интелектуални теми, защото за мен той е един от най-добрите съвременни писатели. Той вика: "Ако другите знаят колко си умен и колко неща знаеш, те не са в час", докато говори на всички кандидат-министъри.

"Те и за "Винету" говорят, но тя не е една книга, те са два тома. Те това също не знаят. И както сега децата обичат Спайдърмен, по наше време тези книги и филми бяха", добави Борисов.

"На тези, които казват, че ме е било страх да отида в парламента, ще кажа следното. Още на Станишев на времето му казах "Спри ги тия Маи и Корнелии. Това са едни злобни и истерични жени. Сега всичките такива се събраха в парламента - Мая Манолова, Татяна Дончева и Мария Капон. И няколко мъже - като тях кресливи. Ако нещо щеше да допринесе, ще отида. Но те искат да направят патаклама - коментирайки новите формации в Народното събрание. 

"Аз не съм агресивен човек. Винаги съм се отнасял с уважение към противника. Все пак съм бил национален треньор по карате. Каратето е култура на водене на боя. Накрая се покланяш към победителя" - продължава мисълта си Борисов.

"Аз ще се върна един ден - ще спра да куцукам, ще си почина. Когато се мобилизирам, когато се види какво могат другите, аз ще се върна. Като какъв, няма никакво значение" - към края на включването си, обръщайки се към наследника си - Даниел Митов.

"Не е лесна тая работа, но това не го прави по-слаб. Аз го обичам тоя човек и той е доказал 30 години, че е номер 1 в каквото и да било" - коментирайки здравословните проблеми на Слави Трифонов и това, че го разбира.

"Ей, Севда, снимай му тирантите на Калин Вельов. Виж каква мода. Плочките искам да ти виждам. Как Христо Иванов ще гласува против теб. Снимай и на Любен Дилов червените маратонки" - към Севдалина Аранаудова, ПР-оператор при всяко едно от включванията на премиера.

"Хората ми казаха не ходи да риташ топка, ама то акъл не расте" - по-късно Борисов от болнична стая, където разговаря с няколко възрастни пациентки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Министър Павлова: Законност и справедливост не са кухи фрази

Киселова за рокадата на външния министър: Главчев да обясни и да се разграничи от Борисов

Дипломат за смяната на външния министър: Странно решение, правителството е политическо

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика