Куп отлично печелещи властови кадри имат и чужди жилища

6996
Куп отлично печелещи властови кадри имат и чужди жилища
Снимка: БГНЕС

Освен финансовият министър Владислав Горанов, още трима видни висши чиновници живеят в чужди жилища, макар доходите им да подсказват, че спокойно могат да имат свои.

Съгласно новата имуществена декларация на Горанов, т.е. за 2018 година, той продължава да живее в дареното от кръстника му Иван Сариев жилище в комплекса "Есте". Само че, освен Горанов, в подобно положение са още земеделският министър Десислава Танева, ръководителят на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев и нашумелият с терасата си като за два-три апартамента зам.-председател на КПКОНПИ Антон Славчев, обобщава в. "Сега" най-впечатляващите имена.

Правосъдният министър едвам си призна, че Лозан Панов не гласи дела, видя КПКОНПИ като пример за доверие

Всяка система, създадена от човек, може да бъде манипулирана. Въпросът беше специфично технически, имах малко време да се подготвя. Так...

По декларация, Танева обитава къща с двор с разгъната застроена площ от 527 кв. метра, като ползва една пета идеална част от имота. Безвъзмездно ползва 174 квадрата апартамент с 2 гаража и 2 мазета и Стоян Мавродиев. След като се разгоря скандалът с жилището на Горанов, Мавродиев обясни за своето, че живее в апартамент, който е купил лично, но впоследствие е дарил на сина си. А колко печели Мавродиев годишно според декларацията му, отразяваща положението през миналата година - припомнете си в този материал!

Що се отнася до Славчев, той има апартамент от 63 кадрата с 244 квадрата тераса, като всичко това му струва 18 639 лева. За миналата година обаче Славчев е записал, че ползва чуждо жилище от 52 квадрата, като обявената цена по договор е 1750 лв. Този апартамент досега го нямаше в декларациите на Славчев. А по въпроса с терасата дотук Славчев не търпи някакви законови санкции.

Депутатът на ГЕРБ Делян Добрев също е декларирал, че ползва чуждо жилище, но и този факт излезе покрай имотните скандали през пролетта. Добрев попадна в тях със сделки на роднини и се защити, че той лично няма имот. "Живея под наем в имота на майка ми и плащам по 1200 лева всеки месец. Това се налага, защото апартаментът е на фирмата на майка ми и е собственост на юридическо лице", обясни тогава депутатът. Апартаментът в "Манастирски ливади" е с площ 250 квадрата, става видно от декларацията му.

Елена Йончева от БСП също обитава чужд имот - къща с двор в Драгалевци, като е обявила, че плаща 3400 лв. наем. Сред групата управленци, които живеят под наем, депутатът на ДПС Делян Пеевски е недостижим. Той ползва 5 имота и 4 автомобила под наем, като сметката за всички тях е над половин милион лева годишно.

Фандъкова и Герджиков бранят подробните устройствени планове, кметицата де факто защити шефа на КПКОНПИ

Презастрояването в някои квартали на София е един много сериозен проблем, който съществува от десетилетия. Беше допуснато връщане на зе...

Същевременно бившият генерален директор на БНТ Константин Каменаров е получил през 2018 година заем от 150 000 евро от физическо или юридическо лице срещу "устен договор", личи от имуществената му декларация пред КПКОНПИ. В нея изрично е посочено, че парите не идват от финансова институция, макар да са посочени като кредит. Не се дават други подробности за въпросния договор, както и с кого е сключен той. Във втората декларация на Каменаров пред КПКОНПИ, подадена през април при напускането на БНТ, кредитът срещу "устен договор" вече липсва. Каменаров и съпругата му Радина Червенова са сред новодомците във властта - през 2018 година са купили срещу 352 000 лв. апартамент в София от 101 кв. метра с гараж 19 кв. метра. Като произход на средствата те са посочили заеми и лични средства. Освен това двамата са придобили и парцел в ихтиманското село Поповци срещу 14 000 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика