Кънев: Фактическият шеф на ДПС е Пеевски

4135
Кънев: Фактическият шеф на ДПС е Пеевски
Снимка: БГНЕС

Фактическият шеф на ДПС е Пеевски. Това мнение изказа в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев, говорещ за депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Кънев коментира работата на парламента в контекста на нуждата от съдебна реформа и взаимодействието между ДПС и ГЕРБ. По думите му след приетите окастрени законови промени, касаещи съдебната система, ГЕРБ са решили "да слушат" ДПС. 

Кънев не отиде на срещата на Реформаторския блок

Реформаторският блок събра партиите, които влизат в него, на Изпълнителен съвет, който се провежда в централата на СДС на столичната ул...

"Мълчах за какви ли не безобразия", каза Кънев, визирайки гласувания в Народното събрание, доминирано от коалицията между РБ и ГЕРБ, през изминалата година. "Съюзът ГЕРБ-ДПС беше за Закона за НСО, беше БНТ, КТБ, Мая Манолова", каза съпредседателят на РБ, който обяви, че излиза в опозиция заради провалената съдебна реформа.

Всяко едно такова нещо съм го преглъщал за момента, в който ще дойде съдебната реформа, заяви Радан Кънев. Той посочи, че всички от ГЕРБ са пренебрегнали подписите си, с които се съгласяват за промени в Конституцията, касаещи съда. 

Почти непосредствено след като се провали конституционната реформа, настъпиха процесите в ДПС", заяви Кънев. Според него това показва, че в една от най-дълго управлявалите партии се води геополитически война на две чужди империи на наша територия.

Кънев посочи още, че министър-председателят Бойко Борисов е поставен под натиск. Като примери той посочи, че има разследване на прокуратурата към здравния министър Петър Москов (за ваксините за Турция, бел. ред.) и към военния министър Николай Ненче (за самолетите МиГ-29, бел.ред.). Пример за влияние от страна на Пеевски Кънев не даде, но каза да се гледат медиите му.

ДСБ няма да влиза в коалиция с Местан

Лидерът на опозиционните ДСБ Радан Кънев отрече хипотезата партията да формира неформална парламентарна група с отлъчените от ДПС шести...

Съдебната реформа е мотивът ми за влизане в политика. Аз нямаше да вляза, ако като юрист и адвокат, не се бях сблъскал в коруппцията в съдебната система, каза Кънев. Той посочи, че ако е бил в опозиция при съставянето на правителството между ГЕРБ и РБ през 2014 г., тогава това е щяло да изглежда като предателство.

Според Кънев случаите като този във Враца със смъртта на 18-годишния Тодор при побой показват проблемите в правораздаването ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика