Кънев обяви, че оттегля подкрепата си от Борисов и правителството

3901
Кънев обяви, че оттегля подкрепата си от Борисов и правителството
Снимка: БГНЕС

Първо искам да кажа, че никога не блъфирам, така че от настоящия момент правителството на г-н Борисов не може да разчита на моята подкрепа в лично качество като български народен представител.

Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев, предаде „Фокус”.

Христо Иванов: По-хубав коледен подарък не бих могъл да си направя

Очаквам Коледа и по-хубав коледен подарък не бих могъл да си направя. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на правосъ...

„С оглед на днешното парламентарно поведение на ГЕРБ позицията ми е 100%. Дадохме възможност на колегите да покажат определена солидарност със собствения си подпис. Доверието от моя страна е напълно разрушено, така че аз съм опозиционен депутат в 43-ия парламент. Оттук нататък искам да кажа, че това мое лично решение е нещо, за което съм уведомил и ръководството на ДСБ и ръководството на РБ, и премиера г-н Борисов. Така че то не е изненадващ ход за никого, оттук нататък следват политически решения на ДСБ и на РБ, не напускам нищо, за разлика от отделните хора, политическите партии и коалициите имат дълъг процес на взимане на решения, аз никого няма да притискам, оставам в прекрасни отношения с всички и напълно кооперативни. Но, разбира се, очаквам политическите решения първо на ДСБ, такова решение ще бъде взето най-вероятно до края на тази седмица, и на второ място на РБ. Аз обаче държа на думата си, лично за себе си мога да кажа, че всички компромиси, които сме направили до момента, а те са огромни, и цялата подкрепа за едно доста съмнително по характера си управление, бяха в името на едно нещо, и то е на успешно прокарване на съдебната реформа във варианта на подписания от над 180 народни представители компромис. В момента, в който партията мандатоносител ГЕРБ се отметна от подписа си, забележете, не говоря за ДПС, говоря за партията ГЕРБ, се отметна от подписа си под този компромис, аз няма как да бъда в едно мнозинство с хора, които са ме излъгали. Казах, че споделям личното си решение, както съм обещал отдавна, а политическите решения предстоят”, каза още Радан Кънев.

Решението на Кънев дойде минути след като правосъдният министър Христо Иванов обяви, че подава оставка.

Тази сутрин преди гласуването депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов изрази оптимизъм, че „историческият компромис” от лятото ще си остане факт. Ако не, „ще трябва да се задоволим с ролята си на неуправляващи”. Мисля, че това е позиция на по-голямата част на депутатите от Реформаторския блок, но предстои да разберем, уточни Караджов. Той отрече, че компромисите досега са били самоцел за оставане на Реформаторите във властта. Те бяха направени, за да има минимум основа за съдебната реформа, която можем да приемем, добави Караджов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика