X
 
 

КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си

759
photo of КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си
Снимка: Пресцентър КЗП
Комисията за защита на потребителите и политическа партия „Атака“ разменят офисите, респ. адресите си. КЗП е обявила, че предстои спешен ремонт в помещенията, които ще заеме.

Откритата процедура за избор на изпълнител е инженерингова – за проектиране, упражняване на авторски надзор и СМР на първи, трети, части от четвърти и пети етаж на административната и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски“. Тя е с прогнозна стойност 666 666 лв. без ДДС (799 999 лв. с ДДС). Процедурата е обявена на 6-ти декември, крайният срок за кандидатстване е 17-ти декември т.г., а ден по-късно офертите ще се отварят.

Припомняме, че с постановление на Министерския съвет от 12-ти октомври на Комисията за защита на потребителите бяха предоставени безвъзмездно за управление имоти - публична държавна собственост. Те представляват помещения с обща застроена площ от 1403 кв. метра на адрес - гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1“. Сегашният адрес на КЗП е на пл. „Петко Р. Славейков“ 4А в столицата.

Със същото постановление, тъй като КЗП вече не нуждаят от имота на „Славейков“, част от него - целият трети и част от четвъртия етаж, бе предоставен под наем на политическа партия „Атака“ за административните нужди на централното й ръководство. Даденият под наем имот е с обща площ близо 964 квадратни метра.

В техническата документация за поръчката пише, че първият етаж от административната сграда на Дом-паметник „Александър Стамболийски“ е неизползваем, в лошо общо състояние, като ремонт не е извършван в последните 10-15 години. За другите етажи се сочи, че са използваеми, в  задоволително общо състояние, с неизвършван ремонт от 10 години, с физически и морално остаряло обзавеждане и оборудване, което подлежи на подмяна.

КЗП: Секторите телекомуникации, финансови услуги и продукти-панацея са най-рисковите

Най-рискови за уязвимите групи потребители са секторите на телекомуникационните и финансовите услуги, както и на продуктите за подобряв...

Поръчката се възлага по чл. 178, ал. 3 от Закона за обществените поръчки, който регламентира спешните възлагания. Тогава възложителят може да определи срок за получаване на оферти не по-кратък от 10 дни, след като е изпратил обявлението за публикуване. Стандартният срок при поръчки за услуги и доставки е не по-малко от 21 дни, а за строителство - 28 дни.

В обявлението е обяснено от какво произтича спешността.

Министерството на икономиката, чийто второстепенен разпоредител с бюджетни средства е КЗП, е уведомила Комисията на 30 ноември, че предоставя по бюджета й за 2018 г. допълнителни средства в размер до 800 000 лв. заради преместването на КЗП от площад „Славейков” на ул. „Врабча” №1.

„Поради факта, че административната и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, ул. „Врабча” №1, се намира в състояние, непозволяващо на КЗП да се премести и изпълнява функциите си без извършването на основен ремонт, и поради невъзможността да бъде изпълнен бюджета на КЗП за 2018 г. след края на календарната 2018 година, Възложителят определя за необходимо прилагането на чл. 178, ал. 3 от ЗОП“, се сочи още в обяснителната част.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално