X
 
 

КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си

558
photo of КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си
Снимка: Пресцентър КЗП
Комисията за защита на потребителите и политическа партия „Атака“ разменят офисите, респ. адресите си. КЗП е обявила, че предстои спешен ремонт в помещенията, които ще заеме.

Откритата процедура за избор на изпълнител е инженерингова – за проектиране, упражняване на авторски надзор и СМР на първи, трети, части от четвърти и пети етаж на административната и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски“. Тя е с прогнозна стойност 666 666 лв. без ДДС (799 999 лв. с ДДС). Процедурата е обявена на 6-ти декември, крайният срок за кандидатстване е 17-ти декември т.г., а ден по-късно офертите ще се отварят.

Припомняме, че с постановление на Министерския съвет от 12-ти октомври на Комисията за защита на потребителите бяха предоставени безвъзмездно за управление имоти - публична държавна собственост. Те представляват помещения с обща застроена площ от 1403 кв. метра на адрес - гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1“. Сегашният адрес на КЗП е на пл. „Петко Р. Славейков“ 4А в столицата.

Със същото постановление, тъй като КЗП вече не нуждаят от имота на „Славейков“, част от него - целият трети и част от четвъртия етаж, бе предоставен под наем на политическа партия „Атака“ за административните нужди на централното й ръководство. Даденият под наем имот е с обща площ близо 964 квадратни метра.

В техническата документация за поръчката пише, че първият етаж от административната сграда на Дом-паметник „Александър Стамболийски“ е неизползваем, в лошо общо състояние, като ремонт не е извършван в последните 10-15 години. За другите етажи се сочи, че са използваеми, в  задоволително общо състояние, с неизвършван ремонт от 10 години, с физически и морално остаряло обзавеждане и оборудване, което подлежи на подмяна.

КЗП: Секторите телекомуникации, финансови услуги и продукти-панацея са най-рисковите

Най-рискови за уязвимите групи потребители са секторите на телекомуникационните и финансовите услуги, както и на продуктите за подобряв...

Поръчката се възлага по чл. 178, ал. 3 от Закона за обществените поръчки, който регламентира спешните възлагания. Тогава възложителят може да определи срок за получаване на оферти не по-кратък от 10 дни, след като е изпратил обявлението за публикуване. Стандартният срок при поръчки за услуги и доставки е не по-малко от 21 дни, а за строителство - 28 дни.

В обявлението е обяснено от какво произтича спешността.

Министерството на икономиката, чийто второстепенен разпоредител с бюджетни средства е КЗП, е уведомила Комисията на 30 ноември, че предоставя по бюджета й за 2018 г. допълнителни средства в размер до 800 000 лв. заради преместването на КЗП от площад „Славейков” на ул. „Врабча” №1.

„Поради факта, че административната и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, ул. „Врабча” №1, се намира в състояние, непозволяващо на КЗП да се премести и изпълнява функциите си без извършването на основен ремонт, и поради невъзможността да бъде изпълнен бюджета на КЗП за 2018 г. след края на календарната 2018 година, Възложителят определя за необходимо прилагането на чл. 178, ал. 3 от ЗОП“, се сочи още в обяснителната част.  

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 15-16 декември

Овен Празничната еуфория и цялата тази приповдигнатост ви идват твърде много. Вие умеете да контролирате емоциите си и се чудите защо...

Последно в Актуално