КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си

4112
КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си
Снимка: Пресцентър КЗП

Комисията за защита на потребителите и политическа партия „Атака“ разменят офисите, респ. адресите си. КЗП е обявила, че предстои спешен ремонт в помещенията, които ще заеме.

Откритата процедура за избор на изпълнител е инженерингова – за проектиране, упражняване на авторски надзор и СМР на първи, трети, части от четвърти и пети етаж на административната и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски“. Тя е с прогнозна стойност 666 666 лв. без ДДС (799 999 лв. с ДДС). Процедурата е обявена на 6-ти декември, крайният срок за кандидатстване е 17-ти декември т.г., а ден по-късно офертите ще се отварят.

Припомняме, че с постановление на Министерския съвет от 12-ти октомври на Комисията за защита на потребителите бяха предоставени безвъзмездно за управление имоти - публична държавна собственост. Те представляват помещения с обща застроена площ от 1403 кв. метра на адрес - гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1“. Сегашният адрес на КЗП е на пл. „Петко Р. Славейков“ 4А в столицата.

Със същото постановление, тъй като КЗП вече не нуждаят от имота на „Славейков“, част от него - целият трети и част от четвъртия етаж, бе предоставен под наем на политическа партия „Атака“ за административните нужди на централното й ръководство. Даденият под наем имот е с обща площ близо 964 квадратни метра.

В техническата документация за поръчката пише, че първият етаж от административната сграда на Дом-паметник „Александър Стамболийски“ е неизползваем, в лошо общо състояние, като ремонт не е извършван в последните 10-15 години. За другите етажи се сочи, че са използваеми, в  задоволително общо състояние, с неизвършван ремонт от 10 години, с физически и морално остаряло обзавеждане и оборудване, което подлежи на подмяна.

КЗП: Секторите телекомуникации, финансови услуги и продукти-панацея са най-рисковите

Най-рискови за уязвимите групи потребители са секторите на телекомуникационните и финансовите услуги, както и на продуктите за подобряв...

Поръчката се възлага по чл. 178, ал. 3 от Закона за обществените поръчки, който регламентира спешните възлагания. Тогава възложителят може да определи срок за получаване на оферти не по-кратък от 10 дни, след като е изпратил обявлението за публикуване. Стандартният срок при поръчки за услуги и доставки е не по-малко от 21 дни, а за строителство - 28 дни.

В обявлението е обяснено от какво произтича спешността.

Министерството на икономиката, чийто второстепенен разпоредител с бюджетни средства е КЗП, е уведомила Комисията на 30 ноември, че предоставя по бюджета й за 2018 г. допълнителни средства в размер до 800 000 лв. заради преместването на КЗП от площад „Славейков” на ул. „Врабча” №1.

„Поради факта, че административната и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, ул. „Врабча” №1, се намира в състояние, непозволяващо на КЗП да се премести и изпълнява функциите си без извършването на основен ремонт, и поради невъзможността да бъде изпълнен бюджета на КЗП за 2018 г. след края на календарната 2018 година, Възложителят определя за необходимо прилагането на чл. 178, ал. 3 от ЗОП“, се сочи още в обяснителната част.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика