"Лев Инс" питат Цветанов: Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията ви?

12743
"Лев Инс" питат Цветанов: Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията ви?
Снимка: Лев Инс

Повече от 200 служители на "Лев Инс" се събраха при учредяването на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Те му връчиха протестна декларация, с която припомням за действията на Цветанов срещу компанията. Ето какво гласи декларацията:

Протестна декларация

Г-н Цветанов,

С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП „Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България. 

В учредителната декларация казвате, че „България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие” както и, че политиките в страната са грешни и некомпетентно водени, но, г-н Цветанов, Вие бяхте на върха на управлението на силовото министерство в страната и имахте висока политическа позиция в не един кабинет. По това време Вие се доказвахте като авторитет в политиката и, като такъв, водехте най-шумните наказателни акции - „авторитетно” преследвахте, „отговорно” раздавахте присъди от медиите и със „загриженост” унищожавахте малкия и среден бизнес в страната. 

Подценили сте българските граждани, които не са забравили, че струвате на страната ни милиони левове присъдени от Европейския съд в Страсбург, заради полицейско насилие и тормоз. Лошото е, г-н Цветанов, че струвате и човешки съдби. 

Твърдите, че „обществената справедливост трябва да е преди всичко резултат от върховенството на закона”, но пропускате факта, че точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението. Данъчната проверка за придобитите от Вас 6 апартамента приключи тихомълком, но все още отеква в обществото, като върховна наглост и пример за корупция и далавери в България.

Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно Вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на „Лев Инс” – най-голямата застрахователна компания в България.

Въпреки доверието на повече от 800 000 клиента на компанията, Вие безцеремонно и без да се съобразите дори с чуждестранните инвестиции в дружеството, впрегнахте целия държавен апарат срещу нас. Не последва нищо от действията Ви освен уронване името на ЗК „Лев Инс” и нанесени психологически травми на служителите и семействата им.

Г-н Цветанов, 

Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК „Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?

А помните ли очите на лекарите, които нарекохте престъпници от трибуната на Народното събрание? Ще се извините ли на тях?

Помните ли унижението, на което подложихте успешен министър, осъдил не Вас, а България в Страсбург? 

Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви? 

Ако искате да наложите морал в управлението на България, то ще се съгласите ли независими експерти и НАП да възобновят и проведат отначало проверката на имотното Ви състояние? 

Не приемаме обясненията Ви, че средствата, с които са закупени апартаментите Ви, се дължат на финансовите източници на тъща Ви.

Дължите обяснение и кой ще финансира мерака Ви да влезете отново в държавното управление? Чии „унаследени” средства ще добруват за Вашия политически комфорт този път? 

Уважаеми учредители на „Републиканци за България“,

България няма да се управлява от джипка, заяви Цветанов и учреди партията си

"Политическият проект и България няма да се управлява от джипка, безотчетно и без прозрачност. Не това очакват българите. Нека има коре...

Не се водете по „моралните ценности и чистите намерения” на Цветан Цветанов и Атанас Камбитов, и преценете дали влизането ви в политиката трябва да стане на всяка цена.

Цветан Цветанов дължи отговор на въпросите, които не само ние, репресираните от участието му в политиката, но и цялото общество си задава. 

С настоящата декларация призоваваме инициативния комитет на „Републиканци за България“, българската прокуратура и данъчни власти да покажат морал, честност и най-вече експертни и отговорни качества и да възобновят всички разследвания на Цветан Цветанов по „Апартамент гейт”, като същите бъдат проведени и завършени, както за всеки един обикновен български гражданин, който не членува в политическа партия и не се ползва с привилегии и протекции. 

Само тогава и при тези условия ще повярваме, че ПП „Републиканци за България“ може да дава обещание за промяна и за защита на обществените интереси.

Павел Димитров, Изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс” АД

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика