Листите на ГЕРБ вече почти са финализирани

10207
Листите на ГЕРБ вече почти са финализирани
Снимка: БГНЕС

Водачите на листите на ГЕРБ вече са ясни. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Вчера листите вече почти са финализирани. В момента се прави последното съгласуване със съответните областни и общински структури и предполагам, че от петък до понеделник ще бъдат извършени съответните регистрации по места. Водачите вече са ясни, трябва да си изпълним последната процедура с последното съгласуване на структурите и ще бъдат официално обявявани. Но вече са ясни като цяло, така че нямаме никакви проблеми“, заяви Цветанов. По думите му четирима са кандидати за депутати, които ще водят две листи.

Стефан Данаилов поканил Елена Йончева, не видя проблем с ДС миналото на Тома Томов

Аз предложих на Елена Йончева да се кандидатира за депутат още в началото на предизборната кампания на Румен Радев за президент. Това з...

„Това са Бойко Борисов в 25-и МИР в София и Пловдив-град. Аз ще водя традиционно Велико Търново и Благоевград. Горанов ще води 24-ти МИР-София и Силистра. Томислав Дончев ще води 23-и МИР и Габрово“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ. От думите му стана ясно още, че във Варна срещу Стефан Данаилов ще се изправи Лиляна Павлова, листата в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – от Ивелина Василева.

„Направили сме всичко възможно, както да има съответното обновление в листите, така и да запазим този баланс на партийната структура и същевременно на експертизата, която трябва да присъства в българския парламент като начин на говорене и участие в съответните секторни политики, в комисиите, в които се разглеждат законопроектите“, отбеляза Цветанов.

По думите му в листите ще има и нови лица. „Ще акцентираме върху тези сфери, в които трябва да има действително сериозно попълнение, както доктори, така и в сферата на образованието, културата, спорта. Имаме много известни личности в дадените секторни политики, които на местно и на регионално ниво са авторитети и точно това беше смисълът на обновлението, което трябваше да има в партията.

Предполагам, че някъде около 40% ще има нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, но сме запазили и тази приемственост, която е изключителна важна, защото виждаме, че някои от партиите вървят към доста сериозно противопоставяне, което се създава между централна и общински структури“, посочи още Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика