Мая Манолова и Мария Капон: Министърът на енергетиката да подаде оставка незабавно (ВИДЕО)

10108
Мая Манолова и Мария Капон: Министърът на енергетиката да подаде оставка незабавно (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова и Мария Капон поискаха остваката на министъра на енергетиката. Според тях липсват мерки, които да овладеят скока на цените на тока. Във фейсбук от "Изправи се", те обявиха: 

- Искаме оставката на министъра на енергетиката заради липсата на мерки, които да овладеят скока в цените на тока

- Вече сме поискали от служебния кабинет компенсация за бизнеса на киловат - за трансферен период, за да има смисъл актуализацията на бюджета, която 46. Народно събрание прие

- Готови сме да предложим експертиза на служебния кабинет в дизайна на мерките за бизнеса, макар и заявката за оставка да изглежда като "скептичен" ход

Скъпият ток - като с ваксинирането срещу коронавирус

46-тият парламент си отиде и внезапно богатата трапеза от новини, материали, материалчета, скандалища, скандали и скандалчета пообедня....

- Правят се спекулативни сделки, в които участват държавни дружества, които опъват "чадър" над схеми

По-рано през деня Мая Манолова коментира темата по Дарик радио. 

Искаме оставката на енергийния министър заради безхаберието и бездействието спрямо увеличението на цената на тока за бизнеса. Той е като "виенски наблюдател" на случващото се. Трябваше да има политическа воля и решимост да бъдат освободени ръководствата на държавните енергийни дружества. Ние настояваме и за оставка и смяна на целия състав на КЕВР.

ВМРО направи опит да влезе в министерството на енергетиката

Журналист: Плашат и ви манипулират предизборно! Повишаването на цените не е само в България

През един септемврийски ден с почуда осъзнавате, че ваши възрастни близки са започнали панически да се презапасяват. Купуват трайни хра...

Скокът на цената на тока ще доведе до фалити, ръст на безработицата, увеличение на цените на основните стоки и услуги. В енергийната борса се извършват спекулативни сделки. Определени търговци печелят милиони, а българският бизнес, болниците, детските градини и училищата плащат три пъти по-високи сметки, допълни Манолова.

Нужни са категорични действия по отстраняване на всички кадри на Борисов във високите етажи на енергетиката. Те са заложили мина, която ще взриви българската икономика, каза още тя.

Настояваме служебното правителство незабавно да подкрепи и бизнеса, и домакинствата за увеличените цени на ток, парно и вода за отоплителния сезон от 1 октомври до 31 март. Държавата да поеме разликата между прогнозната цена на тока за бизнеса, определена от КЕВР – 120 лв. и реалната цена – 240 лв. Това би струвало 150-180 млн. лв. месечно на бюджета, подчерта Манолова.

Тя поясни, че при 20 % увеличение на цената на тока за домакинствата, компенсацията ще струва на бюджета 30 млн. лв., а при 10 % увеличение на цената на парното – 10 млн. лв. Ще настояваме държавата да поеме и увеличението на цената на водата с 30 % от 1 януари 2021 г., каза Манолова.

През следващата седмица ще подпишем споразумение между трите формации – „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Ние категорично сме заявили - без ГЕРБ и без ДПС. Не вярваме в тезата за „добрия“ ГЕРБ и „доброто“ ДПС. За тях е здравословно да стоят встрани от властта, категорична бе Манолова и подчерта, че е честно спрямо хората да знаят, че гласуват за промяната през три формации.

Експерт предупреждава: Затегнете семейния бюджет през следващите месеци

Двуцифрен скок на енергийните цени и растяща инфлация ще са основните предизвикателства при планирането на семейните бюджети на българи...

Подписването на споразумение, което да влезе в следващата управленска програма, е гаранция за хората, че ще се случи заложеното в предизборните програми. В това споразумение „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще настояваме за подкрепа за хората в условията на инфлация и драстичен скок на цените на ток, парно и вода, допълни тя.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика