X
 
 

Малофеев: В България се провежда русофобска провокация

2705 2
Малофеев: В България се провежда русофобска провокация
Снимка: БГНЕС
Русофобска провокация, подобна на тази в Тбилиси – така Константин Малофеев, който се оказа в центъра на шпионския скандал в  България, коментира събитията от последната седмица и обвиненията срещу председателя на национално движение „Русофили" Николай Малинов.

„Зад всичко това стоят ушите на западните специализирани служби”, казва Малофеев в коментар пред неговата телевизия – „Цариград”, отбелязва bTV.

Посолството на САЩ: Подкрепяме България да защити суверенитета си от злонамерено влияние

"Запознати сме с разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. Това заявяват от посолството на ...

„Изявлението на външния министър на България и преследването на движението „Русофили” безусловно са звена на една и съща верига, които насърчават русофобската провокация, сходна с тази в Грузия. Целта им е да скара братските народи на Русия и България”, казва още Малофеев в изявлението.

По думите му именно с тази цел първоначално е била изразена позицията на МВнР относно ролята на Съветския съюз в страните от Източна Европа, а след това хората в  България, които са възразили срещу това изказване, са били задържани, „за да бъде предизвикана още по-бурна реакция в Русия и така да скара руснаците и българите”.

Константин Малофеев, се казва още в дописката, е убеден, че властите в София няма да успеят да скарат двата народа. „Осъзнаваме прекрасно, че зад всичко това стоят ушите на западните специализирани служби и техните наемници в България. Следим внимателно развитието на ситуацията и безусловно няма да позволим да бъдат потискани нашите приятели по какъвто и да е начин”, уточнява още Малофеев.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ИМПЕРИАЛИСТ 1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 4 месеца Профил на трол?
    Да-а-а, интерконекторната газова връзка с Гърция е фактор, а не само журналистическа новина!!!
  • допълнение 1.1 допълнение преди 4 месеца Профил на трол?
    Да-а-а, интерконекторната газова връзка с Гърция е фактор, но времето за което ще бъде изградена ще бъде ли толкова дълго колкото строителството на АЕЦ Белене
    : 3 !